Αρχική / Παιδί / Τα τρελά και παλαβά των νηπίων που όμως είναι εντελώς φυσιολογικά
Τα τρελά και παλαβά των νηπίων που όμως είναι εντελώς φυσιολογικά thumbnail

Τα τρελά και παλαβά των νηπίων που όμως είναι εντελώς φυσιολογικά

Πηγή γέλιου για τους… πεπειραμένους γονείς είναι οι αφηγήσεις γνωστών και φίλων που μόλις βρέθηκαν στον ρόλο του γονέα. Κι αυτό γιατί ακούνε από τους νεοεισερχόμενους στο «κλαμπ», απίθανες περιγραφές με τα τρελά και παλαβά που κάνουν τα βρέφη! Όταν το έχεις ζήσει άλλωστε ο ίδιος, μπορείς απλά να απολαύσεις τις αντιδράσεις των έκπληκτων νέων γονιών.


Παρόλα αυτά, ας χαλάσουμε λίγο τις στιγμές απόλαυσής τους, αποκαλύπτοντας σε υποψήφιους ή ευτυχείς νέους γονείς τρεις απολύτως τρελές συμπεριφορές νηπίων, αλλά και ταυτόχρονα εντελώς φυσιολογικές…


1. Τυχαίες στριγκλιές χωρίς προφανή αιτία


Θυμάστε όταν το νεογέννητο μωρό σας συνειδητοποίησε ότι μπορεί να βγάλει αυτόν τον διαπεραστικό ήχο και δεν έχανε ευκαιρία να το επαναλάβει; Τέλεια! Στη νηπιακή ηλικία πλέον, ετοιμαστείτε να το ζήσετε ξανά, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι τρις χειρότερο! Πλέον γνωρίζει ότι μπορεί έτσι να τραβήξει την προσοχή σας και ταυτόχρονα (και εξαιρετικά βολικά για το ίδιο) αγνοεί τον εκνευρισμό που σας προκαλεί! Οπλιστείτε με υπομονή και καλή σας τύχη.


2. Δοκιμή κάθε αντικειμένου με το στόμα… κι άλλα όργανα


Από τη στιγμή που το νήπιο μπορεί και κινείται άνετα, οποιοδήποτε αντικείμενο μέσα στον χώρο είναι υποψήφιο για να δοκιμαστεί με στόμα ή με μύτη (και δεν εννοούμε την όσφρηση, αλλά την κυριολεκτική… είσοδο στη μύτη). Παιδιά αυτής της ηλικίας αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το σώμα τους και είναι έτοιμα να εφαρμόσουν το παιχνίδι των σχημάτων με κάθε τρόπο που μπορεί ή δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί. Θέλετε παραδείγματα; «Το στυλό χωράει στη μύτη μου; Τέλεια μπήκε! Α, κάτι κλειδιά εκεί, μπορούν να χωρέσουν στο αφτί; Όχι; Ας δοκιμάσω με το στόμα!»


Η λύση στο πρόβλημα είναι φυσικά η απομάκρυνση μικρών και δυνητικά επικίνδυνων για κατάποση ή τραυματισμό αντικειμένων από την ακτίνα δράσης του παιδιού.


3. Εμμονή με τα γεννητικά όργανα και τα προϊόντα κένωσης


Πόσοι και πόσοι γονείς δεν έχουν έρθει σε αμηχανία όταν φίλοι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από την κούνια για να θαυμάσουν το νήπιο και ξάφνου το βλαστάρι τους αποφασίζει να δώσει μια παράσταση τη χειρότερη δυνατή στιγμή, βγάζοντας πάνες και ρούχα για να πειραματιστεί με τα γεννητικά του όργανα;


Το θέαμα είναι προφανώς πιο «φαντασμαγορικό» στην περίπτωση των αγοριών για προφανείς λόγους….


Όπως και στην περίπτωση με το στόμα και τα αφτιά, το παιδί ανακαλύπτει το σώμα του κι εκεί που προηγουμένως αδυνατούσε να αφαιρέσει την πάνα του, πλέον μπορεί να το κάνει και να εξερευνήσει την άγνωστη «περιοχή».


Δυστυχώς, το ίδιο ενδιαφέρον έχει και για τα προϊόντα κένωσης. Ουκ ολίγοι γονείς έχουν βρεθεί μπροστά στο διόλου όμορφο θέαμα να έχουν αφήσει το παιδί για 5 δευτερόλεπτα και επιστρέφοντας να το βρίσκουν γυμνό να «ζωγραφίζει» με μια… περίεργη καφέ «μπογιά» που μόλις παρήγαγε μόνο του!


Με πληροφορίες από everydayfamily.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X