Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Επένδυση στο Ελληνικό: Νέα αναβολή του ΚΑΣ προκάλεσε αντίδραση του Μαξίμου
Επένδυση στο Ελληνικό: Νέα αναβολή του ΚΑΣ προκάλεσε αντίδραση του Μαξίμου thumbnail

Επένδυση στο Ελληνικό: Νέα αναβολή του ΚΑΣ προκάλεσε αντίδραση του Μαξίμου

Τη διακοπή της συζήτησης μέχρι τη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτη, προκειμένου να εισαχθεί στο Συμβούλιο το θέμα της κήρυξης ή μη του αρχαιολογικού χώρου του Ελληνικού μαζί με το θέμα της έγκρισης ή μη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αποφάσισε πλειοψηφικά το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του.


Την αναβολή της συζήτησης εισηγήθηκε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου και προεδρεύουσα του ΚΑΣ Μαρία Αδρεαδάκη Βλαζάκη μετά το νομικό ζήτημα που τέθηκε στην προηγούμενη μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΑΣ, της 5ης Σεπτεμβρίου, που επίσης διεκόπη, για το αν το Συμβούλιο μπορεί να εξετάσει τις υπό κρίση μελέτες χωρικής ρύθμισης χωρίς να έχει προηγηθεί η κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου της περιοχής που προτείνει η αρμόδια Εφορεία. Κατά την ψηφοφορία έντεκα μέλη του ΚΑΣ πλειοψήφησαν υπέρ της εισήγησης της γενικής γραμματέως για διακοπή και έξι μειοψήφησαν.


Μετά την νέα αναβολή στο ΚΑΣ, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις.


Αυτό όμως δεν σημαίνει, πρόσθεσαν, ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.


Πηγή: avgi.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X