Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στην ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι των sites
Στην ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι των sites thumbnail

Στην ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι των sites

Ιστορική ημέρα ήταν η χτεσινή για την ελληνική δημοσιογραφία, καθώς η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να δεχθεί στις τάξεις της τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες. Οι διαδικασίες για την εγγραφή των δημοσιογράφων του ίντερνετ αρχίζουν άμεσα.


Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.


Η απόφαση αποτελεί δικαίωση για εκατοντάδες δημοσιογράφους που ασκούν το επάγγελμα επί πολλά χρόνια σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν γίνονταν δεκτοί από την Ένωση Συντακτών.


Μοχλός πίεσης αποτέλεσε η απόφαση των δημοσιογράφων που εργάζονται στο διαδίκτυο να μην συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Ένωσης.


Πρόκειται για μια καθ' όλα δίκαιη απόφαση, η οποία ομολογουμένως άργησε πολύ.


Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε να δεχθεί αιτήσεις υποψηφίων προς εγγραφή συναδέλφων, οι οποίοι εργάζονται σε ειδησεογραφικά sites και πληρούν τις προϋποθέσεις, που ισχύουν και για τα υπόλοιπα υποψήφια νέα μέλη.


Επιτροπή του Δ.Σ. υπό τον Γενικό Γραμματέα θα εξετάσει τους φακέλους των υποψηφίων και θα εισηγηθεί το θέμα στο Δ.Σ.


Αποφασίστηκε, επίσης, αντιπροσωπεία του Δ.Σ., υπό την Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα, να πραγματοποιήσει επισκέψεις στους χώρους εργασίας των sites, να συνομιλήσει με τους συναδέλφους και να διαπιστώσει τις συνθήκες εργασίας τους.


Η Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ θα δέχεται αιτήσεις από τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017.


Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν πλήρεις φακέλους, με τα δικαιολογητικά που προβλέπονται, διαφορετικά δεν θα γίνονται δεκτοί από τη Γραμματεία της Ενώσεως.


Πηγή: nooz.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X