Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ολοκληρώθηκε η απάντληση καυσίμων από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ»
Ολοκληρώθηκε η απάντληση καυσίμων από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ» thumbnail

Ολοκληρώθηκε η απάντληση καυσίμων από το "Αγ. Ζώνη ΙΙ"

Το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγ. Ζώνη ΙΙ» άδειασε από καύσιμα, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή (29/09) η απάντληση των πετρελαιοειδών από τις δεξαμενές του.


Αυτά αποθηκεύτηκαν στο δεξαμενόπλοιο «SIROS» που συμμετείχε στην επιχείρηση και ανέρχονται στα περίπου 1.002 κυβικά μέτρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το «ξέπλυμα» των δεξαμενών του ναυαγίου, ο καθαρισμός τους δηλαδή σε μια προσπάθεια να μείνουν μέσα στο πλοίο όσο το δυνατόν λιγότερα υπολείμματα. Η επίσημη καταμέτρηση θα πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές.


Η δεύτερη φάση απάντλησης από το δεξαμενόπλοιο «SIROS», ολοκληρώθηκε μέσα σε εφτά ημέρες. Είχε προηγηθεί η ίδια διαδικασία, από το δεξαμενόπλοιο «Lassea», απ' όπου συλλέχθηκαν 1.533 κυβικά μέτρα πετρελαιοειδών.Αναλυτικά η πορεία εργασιών απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μέχρι στιγμής έχει ως εξής:


- Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίζονται οι προσπάθειες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας, με αντλίες υψηλής πίεσης και πέντε πλυστικά μηχανήματα, από 154 άτομα, μεταξύ των οποίων προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών και εθελοντές. Επίσης δύτες στην περιοχή «ΘΕΑΤΡΑΚΙ» διενεργούν έλεγχο και καθαρισμό του βυθού.


- Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση. Στο λιμανάκι της Αφροδίτης, συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού με απορροφητικά υλικά, ενώ στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση "ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ", συνεχίστηκε επίσης ο καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής από συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας 13 ατόμων.


- Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση στις ακτές παρουσιάζεται σταθερά βελτιούμενη. Επιχειρούν συνολικά 35 άτομα της αναδόχου εταιρείας, με πλυστικό και πιεστικά μηχανήματα.


- Αναφορικά με τη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α' και Β' Αλίπεδο Αλίμου όπου παρατηρείται σημαντική πρόοδος εργασιών, επιχειρεί εντατικά συνεργείο 20 ατόμων ιδιωτικής εταιρείας. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου), επιχειρούν συνολικά 48 άτομα ιδιωτικού συνεργείου με πιεστικά μηχανήματα και μπετονιέρα επεξεργασίας άμμου, ενώ η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη.


- Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η-2η-3η-4η μαρίνα) όπου η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη, επιχειρεί συνεργείο, αποτελούμενο από 49 άτομα, μεταξύ των οποίων άτομα της αναδόχου εταιρείας και εθελοντές.


- Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας» η κατάσταση παρουσιάζει συνεχή βελτίωση. Επιχειρεί συνεργείο 16 ατόμων της αναδόχου εταιρείας με πέντε πλυστικά μηχανήματα, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να χρησιμοποιηθεί μία αντλία ιδιωτικής εταιρείας και μία του Πολεμικού Ναυτικού με χειριστές στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.


- Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα "ΑΣΤΕΡΑΣ" Βουλιαγμένης συνεχίζονται εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας.


Επίσης, σήμερα επιχειρούν τρία σκάφη απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος, ενώ τα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος ελλιμενίζονται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Επιπρόσθετα, επιχειρούν τέσσερα ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.


Πηγή: efsyn.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X