Σπαγγέτι φούρνου με πλευρώτους και γραβιέρα

<p>Εκπληκτική σπαγγετάδα φούρνου για το ξεκίνημα της εβδομάδας!</p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>500 γρ. σπαγγέτι</p>
<p>300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα</p>
<p>1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο</p>
<p>200 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να βάλουμε και light)</p>
<p>100 ml φρέσκο γάλα</p>
<p>150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη</p>
<p>το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο πορτοκάλι (δίνει έξοχο άρωμα, αλλά, αν μας ξενίζει, το παραλείπουμε)</p>
<p>2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο</p>
<p>60 ml ελαιόλαδο</p>
<p>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια 2 – 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.</p>
<p>Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο, το ξύσμα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, έως ότου αρχίσει η κρέμα να κοχλάζει.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε τα μακαρόνια και τα απλώνουμε στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί.</p>
<p>Ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν και σερβίρουμε.</p>
<p>Πηγή: gastronomos.gr</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα