Πώς θα φτιάξω κρέπες; Δες τη συνταγή!

<p>Ιδανική συνταγή για τέλειες γλυκιές κι αλμυρές κρέπες.</p>
<p><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<p>2 αυγά θερμ. δωμ.</p>
<p>1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</p>
<p>1 πρέζα ζάχαρη</p>
<p>1/4 κ.γ. αλάτι</p>
<p>1 + 1/4 φλ. γάλα φρέσκο</p>
<p>2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο</p>
<p><strong>Για το σερβιρισμα</strong></p>
<p>φρέσκα φρούτα εποχής</p>
<p>μέλι ή λιωμένη σοκολάτα</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Για τις κρέπες, πρώτα χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό.</p>
<p>Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα.</p>
<p>Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με χαρτί ένα αντ/κο τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε να απλωθεί.</p>
<p>Ψήνουμε για 1′, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.</p>
<p>Γεμίζουμε με φρούτα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι .</p>
<p><strong>Tip</strong></p>
<p>Πάντα όταν φτιάχνουμε ζύμη για χυλό κρέπας, πρέπει το λιωμένο βούτυρο να κρυώσει τελείως πριν το προσθέσουμε.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα