Φτιάξτε ριζότο µε µανιτάρια

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>300γρ. ρύζι Arborio</p>
<p>½ κρεµµύδι</p>
<p>1 λίτρο ζωµό κότας</p>
<p>50γρ. βούτυρο</p>
<p>100γρ. λευκό κρασί</p>
<p>100γρ. µανιτάρια λευκά, ψιλοκοµµένα</p>
<p>3 κ.σ. τριµµένη παρµεζάνα</p>
<p>100γρ. µανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκοµµένα</p>
<p>100γρ. µανιτάρια shitake</p>
<p>3 κ.σ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Σε µια µεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεµµύδι και το ρύζι µε το βούτυρο για 3 – 4 λεπτά. Το σοτάρισµα είναι απαραίτητη διαδικασία καθώς βοηθάει τον κόκκο να απορροφήσει την υγρασία των υλικών, χωρίς όµως να διαλυθεί και συντελεί στο να γίνει το ριζότο κρεµώδες αλλά και al dente, ταυτόχρονα.</p>
<p>Μετά από 1 – 2 λεπτά ρίχνετε το κρασί και περιµένετε να εξατµισθεί. Αρχίζετε να προσθέτετε το ζωµό µε την κουτάλα της σούπας, µία τη φορά, και συνεχίζετε µόνο αφού έχει απορροφηθεί η προηγούµενη. Εν τω µεταξύ, ανακατεύετε το ριζότο τακτικά.</p>
<p>Προσθέτετε τα µανιτάρια λίγο µετά την τελευταία κουταλιά ζωµού. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε την παρµεζάνα και το επιπλέον βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Τέλος, πασπαλίζετε µε το µαϊντανό.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα