Φτερούγες στο φούρνο με μπάρμπεκιου σως

<p><strong>Υλικά (4-6 άτομα)</strong></p>
<p>1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου,</p>
<p>3 κουταλιές λάδι,</p>
<p>½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο,</p>
<p>1 σκελίδα σκόρδο,</p>
<p>2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο,</p>
<p>½ φλ. κέτσαπ,</p>
<p>2 κουταλιές μαύρη μαλακή ζάχαρη,</p>
<p>2 κουταλιές γούστερ σoς (Worcestershire Sause),</p>
<p>1 κουταλάκι BBQ μίγμα μπαχαρικών,</p>
<p>2 πρέζες τζίντζερ.</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Σε ένα μπολ βάζετε τις φτερούγες μαζί με 2 κουταλιές λάδι και ανακατεύετε. Ψήνετε τις φτερούγες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C πάνω σχάρα με ταψί από κάτω για 30 λεπτά. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.</p>
<p>Προσθέτετε το σκόρδο, μετά από ένα λεπτό ρίχνετε το ξύδι και αφού εξατμιστεί βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σφίξει η BBQ sause. Περνάτε τη σάλτσα από μπλέντερ για να γίνει λεία. Αλείφετε καλά τις φτερούγες με BBQ σως και από τις δύο πλευρές. Συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα