Αρχική / More / Celebrity news / Σάκης Ρουβάς: Πώς πάνε οι αγροτικές του δραστηριότητες;
Σάκης Ρουβάς: Πώς πάνε οι αγροτικές του δραστηριότητες;  thumbnail

Σάκης Ρουβάς: Πώς πάνε οι αγροτικές του δραστηριότητες;

Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες, τα τελευταία χρόνια ο Σάκης Ρουβάς έκανε μια λεπτομερώς σχεδιασμένη επιχειρηματική κίνηση, μάλιστα στον Πρωτογενή Τομέα. Μια κίνηση που συζητήθηκε πολύ όταν αγόρασε μια μεγάλη έκταση στην περιοχή της Καρδίτσας, με σκοπό να δραστηριοποιηθεί μεταξύ άλλων στον τομέα των θερμοκηπίων, της παραγωγής βιολογικών αγροτικών προϊόντων αλλά και στην παραγωγή «πράσινης» ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως βιομάζα και βιοαέριο.


Αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη του επιχειρηματική επένδυση εκτός καλλιτεχνικού χώρου. «Πιστεύω πως ένας βασικός πυλώνας στην Ελληνική οικονομία, πέρα από τον τουρισμό, είναι ο πρωτογενής τομέας. Θα έπρεπε να είναι και η τεχνολογία, αλλά είμαστε πίσω ακόμα, ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι τεχνολογικό κέντρο, γιατί έχουμε σπουδαίους νέους επιστήμονες, μεγάλα μυαλά που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Είναι μια δραστηριότητα που έχω ξεκινήσει εδώ και καιρό και σταδιακά αναπτύσσεται. Ασχολούμαι πολύ ενεργά με αυτό, δεν είναι απλά μια επένδυση, είναι ένα όνειρο, ένα όραμα», εξηγεί. «Υπάρχει τεράστια ανάγκη στην Ελληνική αγορά ακόμα και από προϊόντα πρώτης ανάγκης. Σκέψου πως μεγάλο ποσοστό οπωροκηπευτικών τα εισάγουμε από το Βέλγιο ή την Ολλανδία. Μου φαίνεται παράλογο να ζεις στην Ελλάδα με τόσο ήλιο, με αυτό το κλίμα και να εισάγεις ντομάτες από τη βόρεια Ευρώπη. Είναι αδιανόητο».


Πηγή: peoplegreece.com


Φωτογραφία: Instagram

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X