Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συμφωνία Κοντονή με Τράπεζες – Eκτός πλατφόρμας πλειστηριασμών τα ακίνητα έως 300.000 ευρώ
Συμφωνία Κοντονή με Τράπεζες - Eκτός πλατφόρμας πλειστηριασμών τα ακίνητα έως 300.000 ευρώ thumbnail

Συμφωνία Κοντονή με Τράπεζες – Eκτός πλατφόρμας πλειστηριασμών τα ακίνητα έως 300.000 ευρώ

Την εξαίρεση από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όλων των ακινήτων που ανήκουν σε φυσικά – και μόνο – πρόσωπα και των οποίων η αξία δεν ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ αποφάσισαν οι τράπεζες.


Το μέτρο θα ισχύσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για το πρώτο διάστημα που θα διενεργηθούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και θα εξεταστεί η συνέχιση ή η απόσυρσή του σε δεύτερο χρόνο, πιθανώς στις αρχές του 2018.


Με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες θέλουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία στα τέλη Νοεμβρίου εστιάζοντας στα μεγάλα ακίνητα επιχειρήσεων και ιδιωτών. Το άτυπο όριο των 300.000 ευρώ αφορά την εμπορική αξία των ακινήτων που είναι και η τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό.


Η απόφαση των τραπεζών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την έναρξη της διαδικασίας και για τις προθέσεις τους έχει ενημερωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι το μορατόριουμ για τα ακίνητα αξίας έως 300.000 ευρώ δεν αφορά μόνο την πρώτη κατοικία αλλά όλα τα ακίνητα, αρκεί να ανήκουν σε φυσικό πρόσωπο.


Η ομαλή έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποτελεί μείζον ζήτημα για τις τράπεζες, καθώς μέσω του συγκεκριμένου εργαλείου θέλουν να «στριμώξουν» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές των οποίων τα «κόκκινα» δάνεια εκτιμάται ότι ξεπερνούν συνολικά τα 20 δισ. ευρώ.


Πηγή: liberal.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X