Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Κολπικά υγρά: 5 σημάδια ότι έχεις πρόβλημα!
Κολπικά υγρά: 5 σημάδια ότι έχεις πρόβλημα!  thumbnail

Κολπικά υγρά: 5 σημάδια ότι έχεις πρόβλημα!

Οι εκκρίσεις του κόλπου σου, τα αποτελέσματα των οποίων βλέπεις συνήθως στο εσώρουχό σου, είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό που δείχνει ότι ο κόλπος σου λειτουργεί καλά, καθώς με αυτό το σύστημα ουσιαστικά γίνεται o αυτο-καθαρισμός του.


Εάν, όμως, παρατηρήσεις τα υγρά σου να μοιάζουν με τις ακόλουθες 5 περιπτώσεις, τότε πρέπει να επισκεφθείς οπωσδήποτε τον γυναικολόγο σου για να δεις τι συμβαίνει.


1. Μοιάζουν με αφρό


Οι νορμάλ εκκρίσεις μπορεί να είναι πιο λεπτές, πιο χοντρές ή ακόμα και κολλώδεις. Εάν, όμως, παρατηρήσεις ότι μοιάζουν με αφρό, έχονταςκαι γκρι χρώμα, τότε πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου άμεσα.


2. Μοιάζουν με πύον


Σε αυτή την περίπτωση οφείλεις να δεις τον γυναικολόγο σου, ενώ καλό είναι να παρατηρήσεις, εάν σταδιακά αλλάζει το χρώμα και η υφή των εκκρίσεών σου.


3. Έχουν περίεργο χρώμα


Οι νορμάλ κολπικές εκκρίσεις συνήθως είναι διάφανες ή έχουν ένα άσπρο ή και ασπρίζον χρώμα. Καμιά φορά στο τέλος της περιόδου σου μπορεί να έχουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, λόγω του ότι ο κόλπος σου αποβάλλει το τελευταίο αίμα. Εάν πάντως, παρατηρήσεις κάποιο από τα χρώματα του ουράνιου τόξου στα υγρά σου, τότε έχεις κάποια μόλυνση ή κάποιο ΣΜΝ.


4. Έχουν αίμα


Στην περίπτωση που δεν έχεις περίοδο ή έχεις τελειώσει από αυτή και παρατηρήσεις αίμα στα υγρά σου, καλό θα είναι να παρακολουθήσεις τον κύκλο σου. Εάν δεις αίμα σε μέρες που δεν είσαι αδιάθετη, κάνε μια επίσκεψη στον γιατρό σου.


5. Μυρίζουν περίεργα


Εννοείται ότι εκτός από την υφή ή το χρώμα, οφείλεις να παρατηρείς και το αν οι εκκρίσεις σου έχουν κάποια περίεργη μυρωδιά. Εάν δεις ότι η μυρωδιά των υγρών σου θυμίζει ψάρι ή κάτι σάπιο, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα και θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.gurl.com


Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ:


Αρχική σελίδα
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X