Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αλέξης Τσίπρας: «Πετύχαμε τους στόχους της Ελλάδας με την επίσκεψη στην Αμερική»
Αλέξης Τσίπρας: «Πετύχαμε τους στόχους της Ελλάδας με την επίσκεψη στην Αμερική» thumbnail

Αλέξης Τσίπρας: "Πετύχαμε τους στόχους της Ελλάδας με την επίσκεψη στην Αμερική"

Τη μεγάλη ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης στις ΗΠΑ, εξέφρασε στο Blair House σe Έλληνες δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός αναχωρώντας από την Ουάσιγκτον.


«Οι βασικοί στόχοι επιτεύχθηκαν, τόσο κατά τις επαφές σε θεσμικό πλαίσιο, δηλαδή με τον πρόεδρο Nτ. Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, όσο και στις επαφές που είχα πέρα από το θεσμικό πλαίσιο -με επιχειρηματίες, επενδυτές, οργανώσεις της ομογένειας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.


Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι κυρίως στις επαφές του με επιχειρηματίες, η συζήτηση δεν περιστρεφόταν πλέον στις μεταρρυθμίσεις και στο πότε θα τις υλοποιήσει η Ελλάδα, αλλά από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε η ελληνική οικονομία και η χώρα ακόμα και πριν την περίοδο των μνημονίων.


Στις θεσμικές συναντήσεις, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «υπήρξε η ευρύτατη δυνατή στήριξη και υποστήριξη της Ελλάδας τόσο στις δημόσιες δηλώσεις όσο και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις».


Αναφορικά με την συζήτηση για την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας και την αναβάθμιση του στόλου των αεροσκαφών, τόνισε πως «πήραμε μια διαβεβαίωση πολύ σημαντική, ότι θα έχουμε την καλύτερη δυνατή, ίσως μια από τις συμφωνίες που η Ελλάδα δεν έχει ξαναπετύχει σε επίπεδο κόστους».


Πηγή: ΑΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X