Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Κοτόπουλο πανέ φούρνου
Κοτόπουλο πανέ φούρνου  thumbnail

Κοτόπουλο πανέ φούρνου

Υλικά (για 4 άτομα)


3 φιλέτα κοτόπουλου (½ κιλό περίπου),


1 φλ. αλεσμένα αμύγδαλα,


1 κοφτή κουταλιά πάπρικα,


½ κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου,


1 κοφτό κουταλάκι αλεσμένο κύμινο (αρτυσιά),


½ -1 κοφτό κουταλάκι πιπέρι καγιέν (ή τσίλι σε σκόνη),


2 αβγά ελαφρά χτυπημένα,


λάδι, αλάτι, πιπέρι.


Εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C, ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα και την αλείφετε με λίγο λάδι. Κόβετε τα φιλέτα σε μακρόστενα "δάχτυλα" (πλάτους 3-4 εκ. περίπου).


Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα με την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το κύμινο, το καγιέν, αλάτι (1 κοφτό κουταλάκι) και πιπέρι.


Βουτάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αβγό και ύστερα τα τυλίγετε στο μίγμα του αμυγδάλου, φροντίζοντας να πιάσουν καλά παντού. Τα απλώνετε πάνω στο ταψί.


Ψήνετε τα "δάχτυλα" για 20-25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τα σερβίρετε. Αν θέλετε τα συνοδεύετε με σος μουστάρδα-μέλι.


Σως μουστάρδα-μέλι: Αναμιγνύετε ½ φλ. μουστάρδα με 4 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και (αν θέλετε) 1 πρέζα μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι.


Tip


Μπορείτε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με σπανάκι με βούτυρο.


Πηγή: xrysessyntages.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X