Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το «ευχαριστώ» της Τερέζα Μέι στους Έλληνες
Το «ευχαριστώ» της Τερέζα Μέι στους Έλληνες thumbnail

Το "ευχαριστώ" της Τερέζα Μέι στους Έλληνες

Στους στενούς δεσμούς της Μεγάλης Βρετανίας με την Ελλάδα αναφέρθηκε η βρετανή πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, σε συνέντευξη της σε ελληνική εφημερίδα.


«Η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν βαθείς δεσμούς εδώ και πολλούς αιώνες», υποστήριξε μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» και συμπλήρωσε ότι η χώρα της «θα διερευνήσει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς η Βρετανία επανακαθορίζει τις σχέσεις της με την Ευρώπη».


Αναφερόμενη στη στενή σχέση Βρετανίας-Ελλάδας η κ. Μέι δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν από ισχυρή εμπορική σχέση μέχρι αλληλοϋποστήριξη σε περιόδους συγκρούσεων. «Είμαστε φίλοι στο ΝΑΤΟ, εταίροι και φίλοι με εκτενείς δεσμούς στον τουρισμό και την εκπαίδευση», τόνισε.


Μιλώντας, για τη χώρα της μετά το Brexit, η κ. Μέι υποστήριξε ότι «η χώρα της φεύγει από την ΕΕ, όχι από την Ευρώπη».


«Η Βρετανία στεκόταν και θα στέκεται πάντοτε στο πλευρό των φίλων και των συμμάχων της για την υπεράσπιση των κοινών μας αξιών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου που μας δένουν. Τίποτε δεν θα αλλάξει την αγάπη που έχει ο βρετανικός λαός και εγώ προσωπικά για τις υπέροχες πόλεις, τις περιφέρειες και την ύπαιθρο της Ευρώπης.


Η Ελλάδα ιδιαίτερα, με την πλούσια Ιστορία και τις πανέμορφες ακτές της, θα είναι πάντα δημοφιλής προορισμός για εκατομμύρια βρετανούς παραθεριστές», είπε ακόμη και περιέγραψε το όραμά της για το Brexit λέγοντας: «Το όραμά μου για το Brexit είναι αυτός μιας ισχυρής, παγκόσμιας Βρετανίας που έχει μια βαθιά και ειδική εταιρική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση».


«Επιδιώκουμε μια φιλόδοξη εμπορική συμφωνία με την ΕΕ μετά την αποχώρησή μας. Ωστόσο, θα επιδιώξουμε να συνάψουμε συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και με εταίρους μας σε όλο τον κόσμο», είπε ακόμη.


Ερωτηθείσα για «το πιο μήνυμα στέλνει τους χιλιάδες Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στη Βρετανία, τα τελευταία χρόνια» η κ. Μέι απάντησε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους 70.000 Έλληνες πολίτες που επέλεξαν να κάνουν τη Βρετανία σπίτι τους. Εκτιμούμε τη σημαντική συνεισφορά τους στον πολιτισμό και την κοινωνία μας, στα πανεπιστήμια και στην οικονομία μας. Θέλω να γνωρίζουν ότι επιθυμούμε να παραμείνουν στη χώρα όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν φτιάξει τη ζωή τους στη Βρετανία όπως και όλοι οι πολίτες της ΕΕ».


Πηγή: cnn.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X