"Αγωνίζεστε στη θέση όλων μας"

Μήνυμα αλληλεγγύης απέστειλαν βουλευτές και στελέχη της γερμανικής Αριστεράς για την ΕΡΤ, αναφέροντας ότι “το κλείσιμο της ΕΡΤ στοχεύει στο φίμωμα κριτικών ελληνικών μέσων ενημέρωσης” και τονίζοντας ότι “αυτά, μέχρι τώρα, τα γνωρίζαμε μόνον από δικτατορίες”. Στο μήνυμά τους οι Γερμανοί βουλευτές και τα στελέχη της Αριστεράς εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την αντίσταση που προβάλλουν οι εργαζόμενοι στο κλείσιμο της ΕΡΤ και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στις διαμαρτυρίες τους.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στη δήλωσή τους:

Αγαπητοί εργαζόμενοι της δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, αγαπητές Ελληνίδες και Έλληνες,

αποσβολωμένοι ακούσαμε χθες το βράδυ την είδηση για το κλείσιμο όλων των δημοσίων καναλιών της Ελλάδας. “Σε μια περίοδο, όπου ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για ιερές αγελάδες”, έτσι αιτιολόγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου την ενέργεια.

Είναι, ωστόσο, προφανές, ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ στοχεύει στο φίμωμα κριτικών ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Αυτά, μέχρι τώρα, τα γνωρίζαμε μόνον από δικτατορίες. Δυστυχώς, επαληθεύονται για άλλη μια φορά ότι πρέπει να μιλάμε για την επιβολή των προσταγών της τρόικας. Πολύ σωστά ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για πραξικόπημα.

Η άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων συμμετοχής και συναπόφασης προϋποθέτει ότι διασφαλίζεται η πρόσβαση στην ευρεία και ανεξάρτητη πληροφόρηση. Δικαίως αγανακτείτε, όπως και εμείς, με τον αβασάνιστο τρόπο που παραμερίζονται τα θεμέλια κάθε Δημοκρατίας.

Αυτό, όμως, είναι το σκεπτικό της τρόικας: να υπονομεύει την οικονομία της χώρας, πράγμα που, άλλωστε, είναι και προς το συμφέρον των γερμανικών ομίλων και τραπεζών, να καταλύει το κοινωνικό κράτος ωθώντας τον λαό στην εξαθλίωση, να περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης και να αναδιαρθρώσει τη χώρα στα μέτρα της αγοράς.

Μας εντυπωσιάζει η αντίσταση που προβάλλετε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στις διαμαρτυρίες σας. Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στις καταλήψεις του κτιρίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και στο γεγονός ότι πήρατε τη δημόσια Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο στα χέρια σας και συνεχίσετε να μεταδίδετε πληροφορίες.

Χαιρετίζουμε επίσης ότι μέρος των συνδικάτων (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) κήρυξε 24ωρη απεργία.

Μεταφέρουμε σε εσάς και στους καταληψίες του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ την αλληλεγγύη μας και σας ευχόμαστε σε αυτή σας την αντιπαράθεση πολλή δύναμη και αντοχές. Διότι δεν αγωνίζεστε μόνον για σας, αγωνίζεστε στη θέση όλων μας!|

Σχετικά άρθρα