Ρύζι με τόνο

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>1 κούπα ρύζι μπασμάτι</p>
<p>1 κούπα λαχανικά ανάμικτα κατεψυγμένα (αρακά, καρότο, φασολάκια… Υπάρχουν στους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ)</p>
<p>2 κούπες νερό</p>
<p>1 τόνος (σε λάδι ή νερό)</p>
<p>2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα</p>
<p>6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό</p>
<p>Λίγο ελαιόλαδο</p>
<p>Αλάτι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι και τα λαχανικά με τις 2 κούπες νερό και αλάτι να βράσουν, μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό ή το λάδι και τα αφήνουμε σε 1 πιάτο.</p>
<p>Όταν το ρύζι μαγειρευτεί σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον τόνο με το κρεμμυδάκι το ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα υλικά να αναμιχτούν σωστά και στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο λάδι.</p>
<p>Αφού ανακατέψουμε σερβίρουμε.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com / Αλεξία Γ. Ποταμίτου</p>

Σχετικά άρθρα