Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αντιμέτωποι με τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων
Αντιμέτωποι με τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων thumbnail

Αντιμέτωποι με τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Αρχίζει ξανά ο… Γολγοθάς των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την υποχρέωση πληρωμής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).


Έως την ερχόμενη Τρίτη 31 Οκτωβρίου υποχρεούνται να εξοφλήσουν την δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ. Οσοι δεν πληρώσουν την δόση αυτή θα καταστεί ληξιπρόθεσμη και θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.


Και φέτος προβλέπονται απαλλαγές και εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και την οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κά) καθώς και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι φορολογούμενοι μπορούν να εκτυπώσουν την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet.


Περίπου 7,35 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και 50.000 νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν πληρώσει την δεύτερη δόση του φόρου το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται σε 637 εκατ. ευρώ.
Όλοι αυτοί οι υπόχρεοι καλούνται να πληρώσουν πάνω από 3,1 δισ. ευρώ για τον φετινό ΕΝΦΙΑ έως και σε 5 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη έληξε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2018.


Να σημειωθεί ότι, οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους απαιτήσεις έχουν την δυνατότητα που τους δίνει η φορολογική νομοθεσία αλλά και τα προγράμματα δόσεων μέσω των τραπεζών.


Πηγή: in.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X