Από σήμερα στο «κόκκινο» ο υδράργυρος

Ξεκινά σήμερα Κυριακή η πρώτη ζεστή εβδομάδα του καλοκαιριού, όπως είπε στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Το μεσημέρι οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά θα φτάνουν τους 34-35 βαθμούς και από την Τετάρτη τους 35-36 βαθμούς. Οι θερμοκρασίες αυτές θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα τουλάχιστον μέχρι την άλλη Κυριακή. Δε φαίνεται όμως ότι θα φθάσουμε σε επίπεδα καύσωνα.

Ηλιοφάνεια επικρατεί στην Αττική με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 33 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια ωστόσο θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ανάλογες οι καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 32 βαθμούς.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τη Δευτέρα και την Τρίτη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καλές είναι οι καιρικές συνθήκες και το επόμενο διήμερο (19/6 -20/6). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία διατηρείται στα ίδια επίπεδα φθάνοντας στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς και πιθανόν τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και την Παρασκευή με την θερμοκρασία να διατηρείται στα ίδια επίπεδα.

Σχετικά άρθρα