Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ούτε βήμα πίσω ο Ερντογάν, ενισχύεται η Πόλη με αστυνομικές δυνάμεις
Ένα διπλό παιχνίδι ανακατάληψης της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Από την μια πλευρά η κυβέρνηση Ερντογάν προωθεί όλο και μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών στην Πόλη, μεταφέροντάς τους από τα βάθη της Τουρκίας. Από την άλλη πλευρά οι διαδηλωτές επιχειρούν την ανακατάληψη της πλατείας Ταξίμ (προπύργιο του αγώνα τους) και του πάρκου Γκεζί, ενώ έχουν την συμπαράσταση των συνδικάτων εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα που προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία.Όπως μεταδίδει το BBC, χθες έφθασαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ περίπου 1.000 αστυνομικοί από το Ντιαρμπακίρ και το Σιρνάκ προκειμένου να ενσωματωθούν στις δυνάμεις καταστολής της Κωνσταντινούπολης.Επίσης 350 αστυνομικοί που υπηρετούν στο αεροδρόμιο είχαν αναπτυχθεί στο κέντρο της Πόλης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές.Στο μεταξύ, το Βερολίνο κάλεσε την Άγκυρα να "σεβαστεί το δικαίωμα

Ούτε βήμα πίσω ο Ερντογάν, ενισχύεται η Πόλη με αστυνομικές δυνάμεις

Ένα διπλό παιχνίδι ανακατάληψης της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Από την μια πλευρά η κυβέρνηση Ερντογάν προωθεί όλο και μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών στην Πόλη, μεταφέροντάς τους από τα βάθη της Τουρκίας. Από την άλλη πλευρά οι διαδηλωτές επιχειρούν την ανακατάληψη της πλατείας Ταξίμ (προπύργιο του αγώνα τους) και του πάρκου Γκεζί, ενώ έχουν την συμπαράσταση των συνδικάτων εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα που προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία.

Όπως μεταδίδει το BBC, χθες έφθασαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ περίπου 1.000 αστυνομικοί από το Ντιαρμπακίρ και το Σιρνάκ προκειμένου να ενσωματωθούν στις δυνάμεις καταστολής της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης 350 αστυνομικοί που υπηρετούν στο αεροδρόμιο είχαν αναπτυχθεί στο κέντρο της Πόλης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές.

Στο μεταξύ, το Βερολίνο κάλεσε την Άγκυρα να «σεβαστεί το δικαίωμα

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X