Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Αντίστροφη μέτρηση για την σύσκεψη
Προσπάθεια να αρθεί το κυβερνητικό αδιέξοδο και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές θα καταβληθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στις 7:30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων παραμένει τεταμένο, καθώς η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ.Δεν είναι τυχαίο πως για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι που στο Μέγαρο Μαξίμου ξορκίζουν, αλλά πλέον θεωρούν πλεόν ως σοβαρό ενδεχόμενο. Οι απαντήσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ έδειξαν πως η κατάσταση παραμένει πολεμική και το ζητούμενο πλέον είναι το κατά πόσο υπάρχει η διάθεση από τους κυβερνητικούς εταίρους να βρεθεί λύση. Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως, από το Ναύπλιο, ανοιχτά συνέδεσε τις εκλογές με πιθανή διακοπή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς.Το Σαββατοκύριακο σε συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου αποφασίστηκε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει πιθανότατα σε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό σήμερα και πριν από τη συνάντηση στο Μαξίμου, ενώ ανάλογες συσκέψεις πραγματοποιούνται και στα επιτελεία των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι από το ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση δεν θα προχωρήσει σε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως γινόταν κατά το παρελθόν, αλλά στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, ο Δημήτρης Σταμάτης συναντήθηκε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον Φώτη Κουβέλη σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν κοινή: "να ανοίξει η ΕΡΤ για να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση".Σε αυτό το κλίμα, στο Μαξίμου, αναμένουν να ενταθούν οι πιέσεις και από το εξωτερικό για να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Η πρώτη που πήρε δημόσια θέση είναι η Αγκελα Μέρκελ η οποία τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό εκφράζοντάς του τη στήριξη της Ευρώπης στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση.Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μέρκελ επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση και από πολλές απόψεις βρίσκεται καλύτερα από ότι ήταν πριν από λίγο καιρό. Η Γερμανίδα καγκελάριος, μάλιστα, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να συνεχίσει σε αυτή την πορεία και να εφαρμοστούν όλες οι συμφωνίες με την τρόικα ως προς την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.

Αντίστροφη μέτρηση για την σύσκεψη

Προσπάθεια να αρθεί το κυβερνητικό αδιέξοδο και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές θα καταβληθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στις 7:30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων παραμένει τεταμένο, καθώς η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ.

Δεν είναι τυχαίο πως για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι που στο Μέγαρο Μαξίμου ξορκίζουν, αλλά πλέον θεωρούν πλεόν ως σοβαρό ενδεχόμενο. Οι απαντήσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ έδειξαν πως η κατάσταση παραμένει πολεμική και το ζητούμενο πλέον είναι το κατά πόσο υπάρχει η διάθεση από τους κυβερνητικούς εταίρους να βρεθεί λύση. Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως, από το Ναύπλιο, ανοιχτά συνέδεσε τις εκλογές με πιθανή διακοπή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς.

Το Σαββατοκύριακο σε συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου αποφασίστηκε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει πιθανότατα σε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό σήμερα και πριν από τη συνάντηση στο Μαξίμου, ενώ ανάλογες συσκέψεις πραγματοποιούνται και στα επιτελεία των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι από το ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση δεν θα προχωρήσει σε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως γινόταν κατά το παρελθόν, αλλά στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, ο Δημήτρης Σταμάτης συναντήθηκε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον Φώτη Κουβέλη σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν κοινή: "να ανοίξει η ΕΡΤ για να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση".

Σε αυτό το κλίμα, στο Μαξίμου, αναμένουν να ενταθούν οι πιέσεις και από το εξωτερικό για να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Η πρώτη που πήρε δημόσια θέση είναι η Αγκελα Μέρκελ η οποία τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό εκφράζοντάς του τη στήριξη της Ευρώπης στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μέρκελ επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση και από πολλές απόψεις βρίσκεται καλύτερα από ότι ήταν πριν από λίγο καιρό. Η Γερμανίδα καγκελάριος, μάλιστα, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να συνεχίσει σε αυτή την πορεία και να εφαρμοστούν όλες οι συμφωνίες με την τρόικα ως προς την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X