Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βοιωτία και στις γύρω περιοχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των πέντε κακοποιών, οπλισμένων με καλάσνικοφ, οι οποίοι τα ξημερώματα πυροβόλησαν και σκότωσαν 37χρονο αστυνομικό, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λειβαδιάς, ενέδρα κατά την οποία οι δράστες αφόπλισαν και δύο άλλους αστυνομικούς.

Θύμα της δολοφονικής επίθεσης είναι υπαρχιφύλακας, παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών με σύζυγο έγκυο στο τρίτο τους παιδί, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφάλειας Λειβαδιάς.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από περιγραφές των άλλων αστυνομικών και από τον τρόπο δράσης των πέντε ενόπλων, πρόκειται για δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και πιθανότατα κάποιοι από αυτούς που είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή η 25χρονη από την Κόρινθο και οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη μετά τις 2 τα ξημερώματα, στο Δίστομο Βοιωτίας. Στην περιοχή, τις τελευταίες μέρες στήνονταν συνεχώς μπλόκα από την Αστυνομία, επειδή είχε παρατηρηθεί αύξηση σε κλοπές αυτοκινήτων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τη νύχτα ελήφθη πληροφορία ότι στην περιοχή του Διστόμου κινούνταν κάποια ύποπτα άτομα, γι’ αυτό έσπευσαν εκεί αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία, στο πλαίσιο της επιφυλακής για τις κλοπές αυτοκινήτων.

Στο σημείο μετέβη αρχικά ένα συμβατικό όχημα, με τρεις αστυνομικούς. Ενώ στάθμευαν το όχημα, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πέντε άτομα, που ήταν κρυμμένα σε παρακείμενο αλσύλλιο, και με την απειλή πολεμικών όπλων καλάσνικοφ τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό (τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G3-A3).

Την ώρα εκείνη κατέφθασε στο σημείο και δεύτερο συμβατικό όχημα με δύο αστυνομικούς. Οι πρώτοι συνάδελφοί τους προσπάθησαν να τους προειδοποιήσουν, φωνάζοντας: “Προσέξτε, είναι παγίδα

Σχετικά άρθρα