Αρχική / Σχέσεις / Λέω συνέχεια ψέματα στον άντρα μου. Πώς θα βοηθήσω τον εαυτό μου;
Λέω συνέχεια ψέματα στον άντρα μου. Πώς θα βοηθήσω τον εαυτό μου; thumbnail

Η 35χρονη Καίτη, αναγνώστρια του boro.gr,

Λέω συνέχεια ψέματα στον άντρα μου. Πώς θα βοηθήσω τον εαυτό μου;

Είμαι 35 χρονών και είμαι παντρεμένη εδώ και 4 χρόνια κι έχω δυο υπέροχα παιδιά.


Λέω πολλά ψέματα στον άντρα μου. Μου βγαίνει αυθόρμητο και για χαζά πράγματα. Και να πω την αλήθεια δεν με πιστεύει πια και έχει πολύ δίκιο. Έχουμε αποφασίσει να το πολεμήσω και να κερδίσω. Αγαπιόμαστε πάρα πολύ και είμαστε είμαστε έτοιμοι. Πώς μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου;


Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Αγαπητή φίλη,


Οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη. Αυτό σαφώς προϋποθέτει ότι έχετε και καλή επικοινωνία. Μέσα σε αυτές τις λίγες γραμμές δεν έχω μία σαφή εικόνα του προβλήματος, ωστόσο αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι μερικές φορές η δική μας ανασφάλεια μάς παραπέμπει ώστε να μην είμαστε ειλικρινείς με τον σύντροφό μας.


Καλό θα είναι λοιπόν να εστιάσεις λίγο περισσότερο κάθε φορά που φτιάχνεις ένα σενάριο στο τι σε εξυπηρετεί εσένα προσωπικά, τι εξυπηρετεί την ίδια τη σχέση και τι αποτέλεσμα θα έχει. Όπως μου είπες ήδη, ο σύντροφός σου δεν σε πιστεύει άρα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του. Αυτό από μόνο του δηλώνει ότι η σχέση πλέον δεν έχει αυτήν την όμορφη εικόνα που μου παρουσίασες.


Η συμβουλή μου λοιπόν είναι να σταθείς λίγο περισσότερο στους δικούς σου φόβους και ανασφάλειες, να τα επικοινωνήσεις στον σύντροφό σου, λέγοντάς του ακριβώς τί είναι αυτό που σου συμβαίνει και ίσως -αν το χρειάζεσαι- να πάρεις και μία βοήθεια από κάποιον σύμβουλο-ψυχοθεραπευτή ώστε να πιστέψεις λίγο περισσότερο στον εαυτό σου και να μπορείς να υποστηρίζεις και να επικοινωνείς καλύτερα τις ανάγκες σου.


Με εκτίμηση,


Ντόρα Μίνου
ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Σύμβουλος

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X