Αρχική / Teens / Της είπα ψέματα και με απέρριψε. Πώς να την ξανακερδίσω;
Της είπα ψέματα και με απέρριψε. Πώς να την ξανακερδίσω;  thumbnail

Της είπα ψέματα και με απέρριψε. Πώς να την ξανακερδίσω;

Καλησπέρα σας ήθελα σας μιλήσω για πρόβλημα που είχα με ένα κορίτσι έχει ένα μαγαζί στην γειτονιά την είδα και μου άρεσε έστειλα αίτημα στο fb. Την 1η φορά το απέρριψε το αίτημα αλλά μετά από 1 μήνα μου έστειλε εκείνη. Μιλήσαμε για ένα μήνα, μετά βγήκαμε για καφέ αλλά της είπα ψέματα ότι έχω τελειώσει το πανεπιστήμιο.
Της μίλαγα μα αυτή μου μίλησε μια φορά την επόμενη φορά μου μίλησε πολύ απότομα, λες και της είχα κάνει κάτι κακό και από τότε με αποφεύγει. Δεν ξέρω τι να κάνω, την αγαπάω!


H απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:Αγαπητέ αναγνώστη,
Μέσα από την διαδικασία της επικοινωνίας οι άνθρωποι μετράμε την αξία του εαυτού ο ένας του άλλου αλλά ταυτόχρονα και την αξία του ίδιου μας του εαυτού. Στην πρώτη σου έξοδο με την κοπέλα, θεωρώντας ότι θα σε απορρίψει αν της αποκάλυπτες τις πραγματικές σου σπουδές, επέλεξες να της πεις ψέματα. Το μήνυμα που έλαβε εκείνη είναι ότι δεν εκτιμάς τον εαυτό σου όπως πραγματικά είναι. Φοβούμενος ότι εκείνη θα απομακρυνθεί επειδή δεν θα της αρέσεις αρκετά επέλεξες πρώτα ο ίδιος να απορρίψεις τον εαυτο σου! Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να απομακρύνουμε τους γύρω μας. Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς στην ίδια με ειλικρίνεια και να την ρωτήσεις " τι ακριβώς συμβαίνει;" και " για ποιόν λόγο σου μίλησε απότομα". Μιλώντας μαζί της με ευθύτητα ίσως μπορέσει να γεφυρωθεί το χάσμα αναμεσά σας. Βέβαια, η παραπάνω λογική προϋποθέτει ότι θα προβείς σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σπουδές σου. Υποστηρίζοντας την δική σου προσωπική αλήθεια θα νιώσεις εσύ ο ίδιος μεγαλύτερη εκτίμηση για τον εαυτό σου και θα μπορέσεις να το εμπνεύσεις και στους υπόλοιπους.


Μαρία Λαΐου, Ψυχολόγος ΜSc
τηλέφωνο 6986823375
e-mail: maria.p.laioupsychology@gmail.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X