Αρχική / Παιδί / Το παιδί μου χρησιμοποιεί "κακές λέξεις"… Πώς να το διαχειριστώ;
Το παιδί μου χρησιμοποιεί "κακές λέξεις"... Πώς να το διαχειριστώ;  thumbnail

Το παιδί μου χρησιμοποιεί "κακές λέξεις"… Πώς να το διαχειριστώ;

Τι να κάνω όταν το παιδί μου πει μια… κακιά λέξη;
Όλα τα μικρά παιδάκια περνούν μια περίοδο της ζωής τους που μπορεί να χρησιμοποιήσουν "κακές λέξεις" για να προκαλέσουν τους ενήλικες! Συνήθως αυτό ξεκινάει κατά την προσχολική ηλικία και ομαλοποιείται όταν το παιδί αρχίσει κανονικά το σχολείο.


Τι να κάνω αν το παιδί μου πει μια "βρισιά";


- Προσπαθήστε να μη δείξετε ότι έχετε σοκαριστεί. Προφανώς και το ίδιο δε γνωρίζει το νόημα της λέξης που μπορεί να ξεστόμισε. Ωστόσο μην κάνετε κιόλας ότι δεν ακούσατε: το πιο πιθανό είναι ότι χρησιμοποιεί βρισιές για να σας τραβήξει την προσοχή!
- Αντί να δείξετε ότι σοκάρεστε, προσπαθήστε να του εξηγήσετε ήρεμα και σοβαρά ότι δε λέμε τέτοιες λέξεις στο σπίτι μας. Χρησιμοποιείστε παραδείγματα και βεβαίως το πιο σημαντικό είναι να είστε εσείς το παράδειγμα προς μίμηση! Να μη χρησιμοποιείτε εσείς λέξεις που "απαγορεύονται" μπροστά του.
- Προτρέψτε το να σας μιλήσει για τα συναισθήματά του, να σας εξηγήσει γιατί χρησιμοποίησε τη λέξη που δεν "έπρεπε". Δώστε του άλλες εναλλακτικές. Όταν είμαστε θυμωμένοι, μπορούμε να χρησιμοποιούμε άλλες λέξεις ή να εκφράζουμε το λόγο που μας προκάλεσε το θυμό.


Μερικά παιδιά συνεχίζουν να λένε "κακές λέξεις" είτε γιατί τις ακούν πολύ στο κοινωνικό τους περιβάλλον είτε διότι δε βρίσκουν άλλο τρόπο για να εκφράσουν το θυμό και τη δυσαρέσκειά τους.
Αν πιστεύετε ότι το παιδί σας καταφεύγει σε αυτή τη συμπεριφορά επανειλημμένως και δεν μπορείτε να καταλάβετε το γιατί, μπορείτε και να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού.


 Ν.Κ.


Με πληροφορίες από naitreetgrandir.fr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X