Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Έχουν ημερομηνία λήξης τα τεστ εγκυμοσύνης;
Έχουν ημερομηνία λήξης τα τεστ εγκυμοσύνης;  thumbnail

Έχουν ημερομηνία λήξης τα τεστ εγκυμοσύνης;

Αυτό από το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσουμε είναι ότι τα τεστ εγκυμοσύνης ήταν, είναι και θα είναι απόλυτα αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης για το αν είσαι έγκυος ή όχι, παίζοντας κι αυτά τον δικό τους ρόλο στην εξέλιξη της ζωής σου.


Αυτό, πάντως, που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι ότι από τη στιγμή που πας στο φαρμακείο για να προμηθευτείς ένα, καλό θα είναι να κοιτάξεις την ημερομηνία λήξης. Γιατί, ναι… και τα τεστ εγκυμοσύνης λήγουν.Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην πλειοψηφία τους τα συγκεκριμένα τεστ έχουν διάρκεια ζωής από δύο έως τρία χρόνια και εάν χρησιμοποιήσεις κάποιο μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης, είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα που θα προκύψει να μην είναι ακριβές.


Γιατί μπορεί να συμβεί αυτό; Τα τεστ εγκυμοσύνης δουλεύουν ανιχνεύοντας μια ορμόνη που υπάρχει στα γυναικεία ούρα, την χοριακη γοναδοτροπίνη, η οποία εκκρίνεται μόλις το γονιμοποιημένο ωάριο. Με την πάροδο του χρόνου, η χημική ουσία που βρίσκεται στα τεστ εγκυμοσύνης και εξυπηρετεί τον σκοπό αυτό εξασθενεί με συνέπεια να μην μπορεί να εντοπίσει την προαναφερθείσα ορμόνη.


Γενικότερα, καλό θα είναι πάντα να κοιτάς την ημερομηνία λήξης και να επιλέγεις το τεστ εγκυομσύνης, ανάλογα με το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Δηλαδή, υπάρχουν τύποι τεστ που για παράδειγμα μπορούν να σου δείξουν εάν είσαι έγκυος, πριν την πιθανή καθυστέρηση στην περίοδό σου. Οπότε, καλό θα είναι να διαβάζεις προσεκτικά τι προσφέρει το κάθε τεστ, καθώς υπάρχουν πολλά είδη, προσαρμοσμένα ανάλογα στις ανάγκες σου.Γενικότερα, πάντως, οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείς τα ψηφιακά τεστ εγκυμοσύνης, καθώς έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν την χοριακη γοναδοτροπίνη, ακόμα κι αν αυτή είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα στα ούρα σου.


Το σίγουρο είναι ότι τα τεστ εγκυμοσύνης είναι αξιόπιστα και μπορείς άφοβα να τα εμπιστευτείς προκειμένου να πάρεις άμεσα και αξιόπιστα την απάντηση που αναζητάς.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshelthmag.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X