Αρχική / Ψυχολογία / Οικονομική κρίση / Είμαι 35 και ζω με τη μητέρα μου. Αυτή όλη μέρα φωνάζει και δημιουργεί προβλήματα. Τι να κάνω;
Είμαι 35 και ζω με τη μητέρα μου. Αυτή όλη μέρα φωνάζει και δημιουργεί προβλήματα. Τι να κάνω; thumbnail

Ο 35χρονος Δημήτρης, αναγνώστης του boro.gr,

Είμαι 35 και ζω με τη μητέρα μου. Αυτή όλη μέρα φωνάζει και δημιουργεί προβλήματα. Τι να κάνω;

Ζω ακόμα με τη μάνα μου γιατί τα οικονομικά δεν με φτάνουν. Στο σπίτι ζει και η αδερφή μου και το πρόβλημα είναι πως η μάνα μου συνέχεια βρίσκει μηδαμινές αφορμές και στριγγλίζει. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω όταν για μηδαμινούς λόγους φωνάζει.


Εν τω μεταξύ φροντίζω κι εγώ όσο μπορώ στο σπίτι, αλλά εκείνη λες και το κάνει επίτηδες, αφήνει όλα τα πράγματα στη μέση. Εννοείται ότι προσπαθώ για δουλειά. Με την αδερφή μου δεν έχει την ίδια συμπεριφορά, βλέπετε δουλεύει στο δημόσιο και είναι ΟΚ. Τι να κάνω όταν αρχίζει να φωνάζει; Να πω βέβαια πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα, γι' αυτό σας λέω ότι κάνει επίτηδες και προκαλεί για μηδαμινούς λόγους.


Στο ερώτημά σας απαντά η Σοφία Αντύπα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, www.ipsychology.gr:


Καλησπέρα σας,


Απ' ό,τι καταλαβαίνω, λέτε πως αναγκαστικά μένετε με τη μητέρα και την αδερφή σας κι όχι από επιλογή. Όταν αυτό συμβαίνει, οι σχέσεις μέσα σε ένα σπίτι μπορεί να είναι αρκετά τεταμένες, καθώς κανείς δεν είναι χαρούμενος με το καθεστώς συμβίωσης.


Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε, πως η μητέρα σας αγανακτεί με την παρουσία σας, πολύ παραπάνω απ' ό,τι με την παρουσία της αδερφής σας, διότι ακριβώς, η αδερφή σας έχει μια σταθερή δουλειά και ένα -όπως λέτε- σταθερό εισόδημα, σε αντίθεση με εσάς.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να θυμώνει περισσότερο με εσάς, και να είναι σε ένταση απέναντι σας, διότι της δημιουργείτε άγχος και ίσως αγανάκτηση ως προς το μέλλον σας, και τη ροή που έχει πάρει η ζωή σας.


Ο μόνος τρόπος να αλλάξει όλο αυτό, αλλά και η σχέση σας με τη μητέρα σας να γίνει καλύτερη, είναι η οικονομική σας ανεξαρτησία, κάτι το οποίο θα σας δώσει και την ελευθερία στην καθημερινότητά σας, μετακομίζοντας σε έναν δικό σας χώρο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X