Yves Saint-Laurent

Ο Yves Saint-Laurent, (1936-2008) ήταν Γάλλος σχεδιαστής μόδας που δημιούργησε το επώνυμο brand που φέρει το όνομά του το 1961. Θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους σχεδιαστές μόδας όλων των εποχών! Αυτό που κατάφερε με τις δημιουργίες του ήταν να κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται και άνετα με τα ρούχα τους αλλά και να είναι σικάτες!

Γεννήθηκε στην γαλλική αποικία της Αλγερίας από Γάλλους γονείς και από την ηλικία των 10 σχεδίαζε σε χαρτιά φορέματα για τη μητέρα του και την αδερφή του. Μετακόμισε στο Παρίσι όταν έγινε 17 και θήτευσε δίπλα στον… τότε ήδη “τεράστιο” Christian Dior.

O ίδιος ο Christian Dior τον επέλεξε για να γίνει ο διάδοχός του στον Οίκο του. Και έτσι, όταν ο Dior πέθανε από καρδιακή προσβολή στα 52 του, o Yves Saint-Laurent βρέθηκε επικεφαλής του Οίκου Christian Dior σε ηλικία μόλις 21 έτών!

Ο Yves Saint-Laurent ήταν ο πρώτος Γάλλος σχεδιαστής μόδας που κυκλοφόρησε συλλογή prêt-à-porter. Κέρδισε δόξα και χρήματα φυσικά πολύ γρήγορα και μάλιστα τιμήθηκε εν ζωή σε πολλές εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο για το έργο του και τη συμβολή του στη Μόδα.

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών από καρκίνο του εγκεφάλου αφού πρώτα πρόλαβε να… παντρευτεί τον για χρόνια σύντροφό του.

 

 

Σχετικά άρθρα