Το πλήρως ανανεωμένο iOS 7 θα διατεθεί το φθινόπωρο

O Tim Cook παρουσίασε τη νέα έκδοση του mobile λειτουργικού τής Apple στο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών τής εταιρείας, αναφέροντας πως το iOS 7 είναι δραστικά βελτιωμένο σε όλα τα σημεία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Cook, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει γίνει στο λειτουργικό, σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά από τότε που παρουσιάστηκε το iPhone.

Οι αλλαγές διέπουν το iOS ήδη από την αρχική οθόνη, τα επανασχεδιασμένα εικονίδια και τη γραμματοσειρά, ενώ έχουν προστεθεί και νέα animation και διαφάνειες.

Ο σχεδιασμός πλέον εκμεταλλεύεται όλο το μέγεθος της οθόνης από άκρη σε άκρη ενώ το desktop κινείται σύμφωνα με την κίνηση της συσκευής.

Εκτός από τον πλήρη ανασχεδιασμό των υπαρχόντων apps, η Apple ανακοίνωσε δέκα νέα χαρακτηριστικά στα οποία συμπεριλαμβάνεται το Control Center, μέσω του οποίου ο χρήστης έχει πρόσβαση σε βασικές ρυθμίσεις και λειτουργίες της συσκευής από ένα κεντρικό μενού προσβάσιμο από τη βάση της οθόνης.

Βελτιώσεις έχει υποστεί και ο Safari o οποίος πλέον επιτρέπει και full screen browsing, ενώ διαθέτει και ρυθμίσεις γονικού ελέγχου.

Όσον αφορά στην εφαρμογή των φωτογραφιών, έχει βελτιωθεί ο τρόπος ελέγχου της και εναλλαγής λειτουργιών λήψης εικόνων και βίντεο, το μοίρασμα υλικού μέσω του iCloud, ενώ έχουν προστεθεί και μερικά χαρακτηριστικά όπως του Instagram.

Όπως αναμενόταν βελτιώσεις έχει υποστεί και το πρόγραμμα του “προσωπικού βοηθού” Siri το οποίο δίνει δυνατότητα επιλογής μεταξύ ανδρικής ή γυναικείας φωνής, υποστηρίζει την αγγλική τη γαλλική και τη γερμανική γλώσσα, καθώς και περισσότερες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων και (έκπληξη!) η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing.

Το iOS 7 θα διατεθεί το φθινόπωρο στους καταναλωτές, για iPhone από την έκδοση 4 και όλα τα νεότερα μοντέλα, iPad από την έκδοση 2 και όλες τις νεότερες και iPod από την 5η γενιά.

Πηγή: e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα