Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Πότε πρέπει να κάνουμε μέτρηση οστικής πυκνότητας;
Τα προβλήματα στα οστά αφορούν όλες σχεδόν τις γυναίκες καθώς ο χρόνος περνά. Χρήσιμο είναι, λοιπόν, να γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κόκαλά μας, ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως η οστεοπόρωση. Τι είναι η μέτρηση της οστικής πυκνότητας; Είναι μια εξέταση σαν ακτινογραφία που γρήγορα και με ακρίβεια μετρά την πυκνότητα των οστών. Χρησιμοποιείται κυρίως για την ανίχνευση της οστεοπενίας ή της οστεοπόρωσης, ασθένειες στις οποίες η πυκνότητα των οστών είναι χαμηλή και ο κίνδυνος καταγμάτων υψηλός. Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Πότε πρέπει να κάνουμε μέτρηση οστικής πυκνότητας;

Τα προβλήματα στα οστά αφορούν όλες σχεδόν τις γυναίκες καθώς ο χρόνος περνά. Χρήσιμο είναι, λοιπόν, να γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κόκαλά μας, ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως η οστεοπόρωση.

Τι είναι η μέτρηση της οστικής πυκνότητας;

Είναι μια εξέταση σαν ακτινογραφία που γρήγορα και με ακρίβεια μετρά την πυκνότητα των οστών. Χρησιμοποιείται κυρίως για την ανίχνευση της οστεοπενίας ή της οστεοπόρωσης, ασθένειες στις οποίες η πυκνότητα των οστών είναι χαμηλή και ο κίνδυνος καταγμάτων υψηλός.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X