Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Αύξηση των σκαφών που ελλιμενίζονται στη μαρίνα της Πάτρας
Στο 40% έφθασε τον περασμένο Μάιο η αύξηση των σκαφών που ελλιμενίστηκαν στη μαρίνα της Πάτρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο δήμος Πατρέων. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον δήμο, για τον μήνα Ιούνιο η αύξηση αναμένεται να αγγίξει το 75%, αφού μέχρι τώρα έχουν καταπλεύσει περισσότερα σκάφη, από όσα είχαν καταπλεύσει τον Ιούνιο του 2012. Η πλειονότητα των τουριστών που επισκέπτονται τη μαρίνα είναι υπήκοοι Γαλλίας, Αγγλίας και Γερμανίας, ενώ τον Αύγουστο η πλειοψηφία των επισκεπτών αναμένεται να είναι Ιταλοί. Επίσης, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της μαρίνας, ο δήμος Πατρέων προχωράει άμεσα στην κατασκευή νέων θέσεων ασφαλούς ελλιμενισμού, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται, ενώ σχεδιάζει την αναβάθμιση των παροχών για τα μεγάλα σκάφη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του που διαθέτει ο δήμος, καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον για ελλιμενισμό σκαφών με ξένη σημαία, αφού τους τελευταίους μήνες, στην μαρίνα έχουν ήδη καταπλεύσει ξένα σκάφη, τα οποία απέκτησαν μόνιμη θέση. Επίσης, υπάρχουν ήδη αρκετές κρατήσεις για σκάφη τα οποία θα καταπλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι και θα παραμείνουν στην μαρίνα όλο τον χειμώνα, με τα όσα οικονομικά οφέλη συνεπάγονται για τον δήμο και την πόλη. Η μαρίνα της Πάτρας διαθέτει σήμερα 450 θέσεις ελλιμενισμού και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα νησιά του Ιονίου πελάγους, που κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται μεγάλος αριθμός τουριστών με μικρά ή μεγαλύτερα σκάφη.

Αύξηση των σκαφών που ελλιμενίζονται στη μαρίνα της Πάτρας

Στο 40% έφθασε τον περασμένο Μάιο η αύξηση των σκαφών που ελλιμενίστηκαν στη μαρίνα της Πάτρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο δήμος Πατρέων. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον δήμο, για τον μήνα Ιούνιο η αύξηση αναμένεται να αγγίξει το 75%, αφού μέχρι τώρα έχουν καταπλεύσει περισσότερα σκάφη, από όσα είχαν καταπλεύσει τον Ιούνιο του 2012.

Η πλειονότητα των τουριστών που επισκέπτονται τη μαρίνα είναι υπήκοοι Γαλλίας, Αγγλίας και Γερμανίας, ενώ τον Αύγουστο η πλειοψηφία των επισκεπτών αναμένεται να είναι Ιταλοί. Επίσης, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της μαρίνας, ο δήμος Πατρέων προχωράει άμεσα στην κατασκευή νέων θέσεων ασφαλούς ελλιμενισμού, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται, ενώ σχεδιάζει την αναβάθμιση των παροχών για τα μεγάλα σκάφη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του που διαθέτει ο δήμος, καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον για ελλιμενισμό σκαφών με ξένη σημαία, αφού τους τελευταίους μήνες, στην μαρίνα έχουν ήδη καταπλεύσει ξένα σκάφη, τα οποία απέκτησαν μόνιμη θέση. Επίσης, υπάρχουν ήδη αρκετές κρατήσεις για σκάφη τα οποία θα καταπλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι και θα παραμείνουν στην μαρίνα όλο τον χειμώνα, με τα όσα οικονομικά οφέλη συνεπάγονται για τον δήμο και την πόλη.

Η μαρίνα της Πάτρας διαθέτει σήμερα 450 θέσεις ελλιμενισμού και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα νησιά του Ιονίου πελάγους, που κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται μεγάλος αριθμός τουριστών με μικρά ή μεγαλύτερα σκάφη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X