Αρχική / Υγεία / Ουρολογία / Πόσο σπέρμα πρέπει να "βγαίνει" κατά την εκσπερμάτωση;
Πόσο σπέρμα πρέπει να "βγαίνει" κατά την εκσπερμάτωση; thumbnail

O 18χρονος Τάκης, αναγνώστης του boro.gr,

Πόσο σπέρμα πρέπει να "βγαίνει" κατά την εκσπερμάτωση;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης, MD, FEBU, FECSM ΟυρολόγοςΕΡΩΤΗΣΗ: Είμαι 18 ετών και το πέος μου σε στύση είναι 14.5 εκατοστά με περιφέρεια περίπου 12-12.5 εκατοστά. Πρώτον θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι ικανοποιητικό μέγεθος. Δεύτερον,παρόλο που η ποσότητα εκσπερμάτωσης μου στον αυνανισμο (δεν έχω ακόμη προβεί σε σεξουαλικη πράξη) είναι ικανοποιητική θα ήθελα να βγάζω παραπάνω, όπως πιστεύω κάθε άτομο στην ηλικία μου. Υπάρχει κάποια μέθοδος φυσική πέρα των χαπιών;(πχ άφθονο νερό κλπ). Επίσης, ήθελα να κάνω μια ακόμη ερώτηση: Το πέος μου σε στύση κάνει μια καμπύλη προς τα "μέσα" σε φυσιολογικά πλαίσια. Δηλαδή από την αρχή σιγά σιγά "μπαίνει μέσα" και μετά πάει προς τα "πάνω". Είναι φυσιολογικό,και μπορεί να επηρεάσει θετικά η αρνητικά στο σεξ; Και επίσης, πως επιτυγχάνεται η περισσότερη σκληρότητα της στυσης του πέους;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το μέγεθος είναι απόλυτα φυσιολογικό. Η ποσότητα του εκσπερματήματος σχετίζεται και με τη συχνότητα της εκσπερμάτωσης. Αν οι εκσπερματίσεις είναι συχνές είναι φυσιολογικό ο όγκος να μειώνεται ανάλογα. Ωστόσο θεωρείται φυσιολογικός όγκος άνω των 2,5 ml. Η μορφολογία του πέους πιθανά είναι φυσιολογική, ωστόσο αν έχετε αμφιβολία, η επίσκεψη στον ουρολόγο θα σας καθησυχάσει και θα λύσει τυχών απορίες σας.


Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης, MD, FEBU, FECSM
Χειρουργός Ουρολόγος, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ
www.eka-hosp.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X