Δεν ξέρω αν θα μείνω στον ΠΑΟΚ

Αβέβαιος παρουσιάστηκε για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, σύμφωνα με δηλώσεις του στο “Αθλητικό Μετρόπολις”.

Οι δηλώσεις Παπαδόπουλου:

Για το καμπ του “Δεν είχαμε σκοπό να διδάξουμε στο καμπ, να διαφημίσουμε το άθλημα, το οποίο διοργανώνουμε για 3η χρόνια. Συμμετείχαν 750 ομάδες άρα 3500 κόσμος, ενώ πέρασαν το Σάββατο 5000 άτομα από την εκδήλωση”.

Για το ενδιαφέρον του κόσμου για το μπάσκετ “Ο κόσμος αγαπά το μπάσκετ, είναι τρελαμένος. Με 35 βαθμούς όλη την μέρα δεν έφυγε κανείς. Το ότι δεν πάει στο γήπεδο, είναι άλλο κεφάλαιο. Ίσως δεν τον αφήνουν οι συνθήκες. Όλα όσα γίνονται στα γήπεδα, όπως στο τελικό. Και δεν είναι η πρώτη φορά που δεν τελείωσε τελικός. Μετά Παπανικολάου και Διαμαντίδης έπαιξαν μαζί με 5000 κόσμο και το διασκέδασαν. Είναι θέμα νοοτροπίας που πλασάρουμε στο κόσμο. Υπεύθυνοι είναι πολλοί. Παράγοντες, παίκτες, προπονητές, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτε. Όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά… Είναι μια ριζοσπαστική λύση να πουν οι παίκτες δεν… κατεβαίνουμε. Μετά το τέλος του τελικού διάβαζα δηλώσεις που ευχαριστούσαν το κόσμο για την συμπαράσταση. Πράγματα που αντιφάσκουν… Όλοι φταίμε και οι παίκτες, διαιτητές, δημοσιογράφοι. Και εγώ σαν παίκτης παίρνω ευθύνη για την κατάντια. Αυτό το πρωτάθλημα μας αξίζει σαν προσωπικότητες”.

Για το μπάσκετ και την Θεσσαλονίκη “Εδώ στην Θεσσαλονίκη γίνονται ευχάριστα πράγματα, δίνουν αέρα αισιοδοξίας. Έπαιξαν πολλά άτομα, ήταν ένα μήνυμα ότι κάτι υπάρχει. Απλά να βρούμε τρόπο να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους στο γήπεδο, να τους εκμεταλλευτούμε. Το δύσκολο είναι να βρούμε το κόσμο, τον βρήκαμε, μένει το κλικ. Το μπάσκετ στην Ελλάδα ήρθε από την Θεσσαλονίκη, από την ΧΑΝΘ, ίσως και στην Ευρώπη ήρθε από την Θεσσαλονίκη. Το ‘χει στο αίμα της η πόλη. Το θέμα είναι να συσπειρώσουμε κόσμο, και να έρθει στο γήπεδο. Απλά δεν θέλουν να βλέπουν αυτό το πρωτάθλημα, δεν αντιπροσωπεύει κανέναν, ούτε τον πολιτισμό μας”.

Για το αν θα μείνει στον ΠΑΟΚ “Δεν ξέρω αν θα μείνω. Από το πρωί μέχρι βράδυ ασχολούμαι με την ακαδημία. Έχω τεράστιο θέμα με το γόνατο, μέχρι να περάσει δεν μπορώ να πω τίποτε, θα αποφασίσω μόλις γίνει καλά το πόδι. Εμένα με εξιτάρουν κάποια πράγματα. Με ενθουσίασε ο ΠΑΟΚ με τον ελληνικό κορμό, με μικρούς στην 12άδα, ήταν συγκινητική η προσπάθεια. Αν ΠΑΟΚ συνεχίσει σε αυτό το μοντέλο, αν έχει προοπτική να βγάλει παίκτες, αυτό είναι κίνητρο για να μείνω. Άλλα κίνητρα δεν έχω. Ο ΠΑΟΚ βγάζει υγεία, αλλά έχει αδυναμίες, παρασύρεται από καταστάσεις, διοικητικές απόψεις, φιλάθλους. Τα έχω πει τα παράπονα μου στους παράγοντες. Κάνει όμως πρωτοποριακά πράγματα που αναβαθμίζουν το μπάσκετ, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ακόμα, ιδέες, ριζοσπαστικές αποφάσεις”.

Για τους “μικρούς” “Είχα πει στο Ρέθυμνο ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει, αν δεν μάθει να χάνει. Να καταλαβαίνει τα λάθη, να μπορεί να τα βελτιώσει, να παραδέχεται ότι εκείνη την ημέρα ο αντίπαλος είναι καλύτερος, αλλά δεν θα είναι πάντα. Έτσι θα κερδίσεις πρωταθλήματα, αυτό αφορά κυρίως μικρούς”.

Για το μέλλον του αθλήματος “Να στηρίζεσαι σε δικά σου παιδιά αλλά να το κάνεις συνειδητοποιημένα. Δύο τρόποι υπάρχουν για να κάνεις ομάδα. Ή να την αγοράσεις, η να την φτιάξεις., Το δεύτερο δεν δούλεψε ποτέ στην Ελλάδα. Είναι μονόδρομος για να βγει το μπάσκετ από κρίση,. Δεν θα ακούγαμε τίποτε αρνητικό, ούτε προβλήματα, ούτε προσφυγές, αν το κάναμε. Μόνο συναγωνισμός θα υπήρχε στο τι δουλειά γίνεται στο γήπεδο, όχι στο πόσο παραπάνω θα πληρώσω σε ένα παίκτη, αν θα κάνω δουλειά με μάνατζερ”.

Σχετικά άρθρα