Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κοντονής: Ο πρόεδρος του ΣτΕ ξεπέρασε κάθε όριο
Κοντονής: Ο πρόεδρος του ΣτΕ ξεπέρασε κάθε όριο thumbnail

Κοντονής: Ο πρόεδρος του ΣτΕ ξεπέρασε κάθε όριο

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ ξεπέρασε κάθε όριο χθες με αυτή την ακραία και άδικη φρασεολογία. Αδικεί και τον ίδιο και τον θεσμό που υπηρετεί».


Με τον τρόπο αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε σήμερα στις αιτιάσεις που διατύπωσε σε βάρος του ο Νίκος Σακελλαρίου, περί «ωμής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη», με αφορμή τα «πόθεν έσχες» των δικαστικών λειτουργών.


«Στις διατάξεις του "πόθεν έσχες" δεν πρέπει να εμφιλοχωρούν εξαιρέσεις», συνέχισε ο Σταύρος Κοντονής (Πρακτορείο 104,9 fm) και εξήγησε ότι «δεν γίνεται να προχωρήσει αυτή η κοινωνία με εξαιρέσεις διότι τότε καταστρατηγείται κάθε κανόνας ισονομίας».


«Ένας πολίτης -είτε είναι υπουργός ή ένας οποιοσδήποτε πολίτης- δεν δικαιούται να έχει γνώμη για μια απόφαση που εξέδωσε ένα δικαστήριο;» αναρωτήθηκε ο υπουργός και υπογράμμισε πως «ρόλος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τους θεσμούς και πρώτα και κύρια το κύρος της Δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών».


«Δεν γίνεται να υποχρεούται κάποιος να δηλώνει εισοδήματα και χρήματα που έχει στους λογαριασμούς των τραπεζών και να μην υποχρεούται να δηλώσει χρήματα ή άλλα τιμαλφή που έχει σε μια θυρίδα τράπεζας. Ειλικρινά γι' αυτόν τον λόγο επανήλθα […] Όταν οι πολίτες βλέπουν ότι για θέματα που τους αφορούν, οι δικαστές χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά, τότε ο θεσμός φθείρεται και η εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη απομειούται», είπε επίσης.


Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή την αντιπαράθεση ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για «πολιτικά παιχνίδια που παίζει η Νέα Δημοκρατία, που έφεραν τη χώρα εδώ που την έφεραν», ενώ για την ουσία της αντιπαράθεσης παρατήρησε:


«Ποια είναι η χειραγώγηση; Η κυβέρνηση έχει καταθέσει την πρότασή της και την εντονότατη διαφωνία της για το θέμα -εδώ και τρεις μήνες τουλάχιστον- ότι το "πόθεν έσχες" των δικαστών δεν πρέπει να περιλαμβάνει εξαιρέσεις, γιατί αν έχουμε έναν επίορκο δικαστή -υπάρχουν και τέτοιοι και έχουν δικαστεί από τη δικαιοσύνη στο παρελθόν- ο οποίος, για να διαφύγει τον έλεγχο για χρήματα τα οποία παράνομα λαμβάνει, αντί να τα βάλει σε έναν λογαριασμό που ελέγχεται, τα βάλει σε μια θυρίδα τράπεζας, τότε καταστρατηγείται ο νόμος».


Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός υπενθύμισε ότι και η υπόθεση Τσοχατζόπουλου ξεκίνησε από τη δήλωση «πόθεν έσχες», όπου βρέθηκαν στοιχεία ανακριβή και ξεκίνησε μια έρευνα που κατέληξε όπου κατέληξε.


«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να ελέγχονται. Το χειρότερο είναι να το λένε αυτοί που αποφασίζουν για την υπόθεση κι εδώ έχουμε σοβαρότατο ζήτημα. Αυτοί οι οποίοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη είναι και αυτοί που τελικά αποφασίζουν. Υπάρχει ένα πρόβλημα», τόνισε και απέρριψε το επιχείρημα ότι ο δικαστικός ή εισαγγελικός κλάδος τίθεται εν συνόλω σε υποψία.


Πηγή: efsyn.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X