Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα: Θετικά τα αποτελέσματα από τη χρήση σεκουκινουμάμπης
Αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα: Θετικά τα αποτελέσματα από τη χρήση σεκουκινουμάμπης  thumbnail

Αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα: Θετικά τα αποτελέσματα από τη χρήση σεκουκινουμάμπης

Η Novartis ανακοίνωσε νέα μακροπρόθεσμα δεδομένα για τη χρήση της σεκουκινουμάμπης σε ασθενείς με αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ). Αυτή η μελέτη είναι μοναδική, καθώς τα εν λόγω δεδομένα καταδεικνύουν, για πρώτη φορά σε σχέση με οποιονδήποτε βιολογικό παράγοντα, ότι ποσοστό σχεδόν 80% των ασθενών με ΑΣ που έλαβαν θεραπεία με σεκουκινουμάμπη δεν εμφάνισαν ακτινολογική εξέλιξη (mSASSS <2) στη σπονδυλική στήλη μετά από διάστημα 4 ετών.


Τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνουν επίσης ότι επιτυγχάνονται διατηρούμενες βελτιώσεις στα σημεία και τα συμπτώματα σε ποσοστό σχεδόν 80% των ασθενών, ενώ η σεκουκινουμάμπη εμφανίζει ευνοϊκό και συνεπές προφίλ ασφαλείας. Τα νέα δεδομένα παρουσιάστηκαν ως σημαντική ανακάλυψη στο ετήσιο συνέδριο για το 2017 του Αμερικανικού Κολεγίου Ρευματολογίας/Συνδέσμου Ρευματολόγων Επαγγελματιών Υγείας (ACR/ARHP), που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών.Αυτά τα νέα μακροπρόθεσμα δεδομένα έρχονται να προστεθούν σε έναν αυξανόμενο όγκο στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η σεκουκινουμάμπη κατέχει μοναδική θέση στη θεραπεία της ΑΣ, της ψωριασικής αρθρίτιδας (ΨΑ) και της μ


έτριας έως σοβαρής ψωρίασης, χάρη στη μακροχρόνια αποτελεσματικότητά του και το αποδεδειγμένο προφίλ ασφαλείας του. Η σεκουκινουμάμπη είναι ο πρώτος και ο μοναδικός εγκεκριμένος αναστολέας της IL-17A για τη θεραπεία της ΑΣ.


Η σεκουκινουμάμπη είναι ένας βιολογικός παράγοντας με ιδιαίτερη στόχευση για χρήση ως θεραπεία της ΑΣ, μια χρόνια φλεγμονώδη νόσο που μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένο πόνο και απώλεια της κινητικότητας.«Το κύριο εύρημα που προκύπτει από αυτά τα δεδομένα είναι ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία με σεκουκινουμάμπη μπορεί να έχουν πλέον τη δυνατότητα να διατηρήσουν την κινητικότητά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα είναι μια πάθηση που προκαλεί αναπηρία και μπορεί να προσβάλει έναν άνθρωπο κατά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, όταν έχει ακόμη πολλά χρόνια να ζήσει», δήλωσε ο Vas Narasimhan, Global Head, Drug Development και Chief Medical Officer της Novartis.


«Για πρώτη φορά για οποιονδήποτε βιολογικό παράγοντα, η σεκουκινουμάμπη δείχνει ότι σχεδόν 80% των ασθενών δεν εμφάνισαν ακτινολογική εξέλιξη για διάστημα έως και 4 ετών. Αυτά τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι η σεκουκινουμάμπη μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να ζήσουν με λιγότερο πόνο και να διατηρήσουν την κινητικότητά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X