Αρχική / Σχέσεις / Ξέρω ότι δεν ταιριάζουμε, αλλά φοβάμαι τον χωρισμό. Πώς να το χειριστώ;
Ξέρω ότι δεν ταιριάζουμε, αλλά φοβάμαι τον χωρισμό. Πώς να το χειριστώ; thumbnail

Η Άννα, αναγνώστρια του boro.gr,

Ξέρω ότι δεν ταιριάζουμε, αλλά φοβάμαι τον χωρισμό. Πώς να το χειριστώ;

Είμαι παντρεμένη εδώ και 9 χρόνια και έχω 2 παιδιά. Η σχέση μου με τον σύζυγό δεν προέκυψε μετά από έρωτα, αλλά μετά από μια γνωριμία. Καθημερινά συνειδητοποιώ ότι με τον σύζυγό μου δεν ταιριάζουμε. Διαφωνούμε σχεδόν σε όλα τα θέματα. Λόγω της συμπεριφοράς του, νιώθω αρκετό θυμό για εκείνον κάτι το οποίο με κάνει να απομακρύνομαι και από το ερωτικό κομμάτι της σχέσης. Αν και θα μπορούσα απ' αυτό να κερδίσω πολλά, νιώθω ότι είναι το σημείο που αν ο χαρακτήρας μου ήταν διαφορετικός θα μπορούσα να τον εκμεταλλευόμουν.


Έχω παρασυρθεί στην καθημερινότητα, αλλά και παρατήσει τον εαυτό μου. Από την μια νιώθω ότι ξέρω τις απαντήσεις, αλλά από την άλλη φοβάμαι τις αλλαγές. Αναγνωρίζω το γεγονός ότι μας αγαπά, αλλά δεν ξέρω πώς να το χειριστώ όλο αυτό.


Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Χρύσα Φερίδου:


Αναφέρεσαι στη σχέση σου με τον σύζυγό σου και στο γεγονός ότι αναγνωρίζεις ότι δεν ταιριάζετε. Όλη αυτή η κατάσταση σε έχει δυσκολέψει αρκετά με αποτέλεσμα να νιώθεις θυμό και να απομακρύνεσαι ερωτικά από εκείνον. Αναφέρεις ότι γνωρίζεις τις απαντήσεις, αλλά φοβάσαι τις αλλαγές. Είναι ξεκάθαρο σε εσένα αυτό που θα ήθελες να αλλάξει;


Επιπλέον, για να μπορέσεις να μετακινηθείς από την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι είναι σημαντικό να κατανοήσεις τους λόγους που σε οδήγησαν στην κατάσταση αυτή. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ξεκινήσεις και να διατηρήσεις αυτήν την σχέση; Αν δεν ήταν ο έρωτας όπως λες ποιοι ήταν οι λόγοι; Είναι αυτοί οι λόγοι σημαντικοί για εσένα σήμερα; Υπάρχουν άλλοι σημαντικοί λόγοι σήμερα; Αναφέρεις ότι αναγνωρίζεις ότι σας αγαπά. Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στα παιδιά σας.


Κατανοώ ότι αυτό είναι ένα θέμα που σε προβληματίζει και πιθανόν να επηρεάζει τον φόβο σου για αλλαγές. Η απάντηση για τον τρόπο που θα χειριστείς όλο αυτό που σου συμβαίνει βρίσκεται σε εσένα και αυτό από ότι αναφέρεις φαίνεται να το γνωρίζεις.


Παρόλα αυτά το να γίνουν πράξη οι επιθυμίες μας δεν είναι πάντα μια εύκολη διαδικασία. Πολλές φορές η διαδικασία της αλλαγής μπορεί να διευκολυνθεί με την βοήθεια ενός ειδικού ψυχικής υγείας. Με τη βοήθεια του ειδικού θα μπορέσεις σε ένα ασφαλές περιβάλλον να διερευνήσεις τα συναισθήματα, τις επιθυμίες σου αλλά και τον κατάλληλο τρόπο με τον οποίον θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που επιθυμείς.


Χρύσα Φερίδου, Msc


c.feridou@gmail.com


τηλ. 6932729649

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X