Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Μικροσκοπικό τριγωνικό επίθεμα σώζει ζωές
Ένα νέο μικροσκοπικό τριγωνικό επίθεμα, το οποίο φοριέται με μη επεμβατικό τρόπο, διασφαλίζει τον εντοπισμό ηλικιωμένων ατόμων σε περίπτωση πτώσης τους. Ο λόγος για τη συσκευή Vigi' Fall, η μελέτη για την ανάπτυξη της οποίας επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Η αλληλεπίδραση μεταξύ της συσκευής, την οποία φοράει ο χρήστης και των υπέρυθρων αισθητήρων κίνησης, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στην οικία του χρήστη, επιτρέπουν - μέσω ενός κεντρικού συστήματος ελέγχου - τον ακριβή εντοπισμό του σε ενδεχόμενη πτώση.Ουσιαστικά, ο χρήστης φοράει μόνο ένα βιοαισθητήρα. Την ίδια ώρα, διαφορετικοί αισθητήρες προσαρμόζονται ασύρματα στους τοίχους σε όλο τον χώρο, περίπου όπως τα συστήματα συναγερμού των κατοικιών.Σε περίπτωση πτώσης, οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στον τοίχο εντοπίζουν την έλλειψη κίνησης και ασύρματα αναμεταδίδουν σήμα σε ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου, το οποίο βρίσκεται επίσης εντός της οικίας.Το σύστημα ελέγχου συνδέεται αυτόματα, μέσω τηλεφώνου, με μία νοσοκόμα ή με ένα τηλεφωνικό κέντρο σε περίπτωση που η πτώση συμβαίνει στο σπίτι του ίδιου χρήστη.Μάλιστα, προκειμένου να ξεχωρίσει το σύστημα τις πραγματικές πτώσεις από τις μη πραγματικές, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με λογισμικό συνδυασμού δεδομένων που επιτρέπει την ανάλυση της φύσης της πτώσης καθώς και τη στάση του ασθενούς μετά την πτώση."Εκτιμάται ότι περισσότερα από 20 εκατομμύρια άτομα άνω των 65 υφίστανται πτώση κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Η πτώση αποτελεί τη βασική αιτία θανάτου που οφείλεται σε τραυματισμό σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Η άμεση ιατρική παρέμβαση θεωρείται υψίστης σημασίας και συχνά είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

Μικροσκοπικό τριγωνικό επίθεμα σώζει ζωές

Ένα νέο μικροσκοπικό τριγωνικό επίθεμα, το οποίο φοριέται με μη επεμβατικό τρόπο, διασφαλίζει τον εντοπισμό ηλικιωμένων ατόμων σε περίπτωση πτώσης τους. Ο λόγος για τη συσκευή Vigi’ Fall, η μελέτη για την ανάπτυξη της οποίας επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ της συσκευής, την οποία φοράει ο χρήστης και των υπέρυθρων αισθητήρων κίνησης, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στην οικία του χρήστη, επιτρέπουν – μέσω ενός κεντρικού συστήματος ελέγχου – τον ακριβή εντοπισμό του σε ενδεχόμενη πτώση.

Ουσιαστικά, ο χρήστης φοράει μόνο ένα βιοαισθητήρα. Την ίδια ώρα, διαφορετικοί αισθητήρες προσαρμόζονται ασύρματα στους τοίχους σε όλο τον χώρο, περίπου όπως τα συστήματα συναγερμού των κατοικιών.

Σε περίπτωση πτώσης, οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στον τοίχο εντοπίζουν την έλλειψη κίνησης και ασύρματα αναμεταδίδουν σήμα σε ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου, το οποίο βρίσκεται επίσης εντός της οικίας.

Το σύστημα ελέγχου συνδέεται αυτόματα, μέσω τηλεφώνου, με μία νοσοκόμα ή με ένα τηλεφωνικό κέντρο σε περίπτωση που η πτώση συμβαίνει στο σπίτι του ίδιου χρήστη.

Μάλιστα, προκειμένου να ξεχωρίσει το σύστημα τις πραγματικές πτώσεις από τις μη πραγματικές, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με λογισμικό συνδυασμού δεδομένων που επιτρέπει την ανάλυση της φύσης της πτώσης καθώς και τη στάση του ασθενούς μετά την πτώση.

"Εκτιμάται ότι περισσότερα από 20 εκατομμύρια άτομα άνω των 65 υφίστανται πτώση κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Η πτώση αποτελεί τη βασική αιτία θανάτου που οφείλεται σε τραυματισμό σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Η άμεση ιατρική παρέμβαση θεωρείται υψίστης σημασίας και συχνά είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X