Σεξ μετά τη γέννα: Τι θα σου συμβεί όταν το κάνεις;

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωής κάθε γυναίκας, εάν όχι η πιο σημαντική, είναι όταν φέρνει στον κόσμο ένα παιδί. Συνήθως αισθάνεται ολοκληρωμένη, με τη ζωή της να αλλάζει από όλες τις απόψεις, όπως και το σώμα της που σταδιακά επανέρχεται στην προ εγκυμοσύνης κατάστασή του.

Η απορία πολλών γυναικών, απολύτως φυσιολογική, είναι τι θα συμβεί την πρώτη φορά που θα (ξανα)κάνει σεξ με τον σύντροφό της.

Θα πονέσεις λίγο

Λογικό είναι μετά τη γέννα, ο κόλπος σου να έχει ταλαιπωρηθεί, οπότε αναμενόμενο θα είναι να νιώσεις λιγάκι άβολα ή και να πονέσεις ελαφρά στην αρχή.

Εάν παρατηρήσεις ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο, πονάς αρκετά και δεν λαμβάνεις καμιά απόλαυση κατά τη σεξουαλική πράξη, μίλα οπωσδήποτε στον γιατρό σου.

Τα υγρά σου έχουν άλλη όψη

Μετά τη γέννα, λόγω της διαδικασίας που έχεις περάσει και των αλλαγών που έχουν γίνει στο σώμα και τον οργανισμό σου, λόγω των ορμονών, είναι πολύ πιθανό να έχει αλλάξει το χρώμα των κολπικών υγρών σου κατά τη σεξουαλική επαφή, καθώς και να μυρίζουν διαφορετικά και ίσως πιο έντονα.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό να έχεις κατά την πράξη ή και μετά από αυτή ελαφρά αιμορραγία, η οποία θα παρέλθει, αλλά μπορεί και να εμφανιστεί ξανά για κάποιο διάστημα.

Ίσως δεν νιώσεις απόλαυση

Είναι πιθανό να σου συμβεί αυτό, λόγω του ότι ο κόλπος σου μετά τη γέννα, εφόσον δεν έχει επανέλθει πλήρως στην πρότερη κατάστασή του, έχει «ανοίξει», με αποτέλεσμα να μην νιώσεις την ευχαρίστηση που μπορεί να περιμένεις. Μην ανησυχήσεις, διότι είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό που με τον καιρό και την αποκατάσταση του κόλπου σου θα διορθωθεί.

Παράξενη αίσθηση

Ναι, κι αυτή η περίπτωση είναι πολύ πιθανό να τύχει. Ούσα αρκετό καιρό εκτός… δράσης, σωματικά και ψυχολογικά, είναι πολύ πιθανό να «ξαφνιαστείς» από την όλη διαδικασία. Μην σε αγχώνει το γεγονός ότι νιώθεις κάπως περίεργα, γιατί είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Φυσικά, εφόσον δεν νιώθεις άνετα ή έτοιμη να ξαναμπείς στο «παιχνίδι», δεν το κάνεις.

Όλα θα φτιάξουν

Σε καμία περίπτωση, αν δεις ότι σου συμβαίνουν κάποια ή όλα τα παραπάνω, μην απογοητευτείς και θεωρήσεις ότι η σεξουαλική σου ζωή έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είτε έχεις γεννήσει με καισαρική είτε με φυσιολογικό τοκετό, θέλεις τουλάχιστον 1 χρόνο για να επανέλθεις πλήρως στην προηγούμενη κατάσταση, οπότε το σίγουρο είναι ότι η σεξουαλική σου ζωή θα αποκατασταθεί πλήρως.

Προσοχή! Για περίπου 1 χρόνο μετά τη γέννα, ο οργανισμός σου παραμένει «γόνιμος» και πρόσφορος για μια νέα εγκυμοσύνη. Εάν κι εφόσον δεν επιθυμείς να ξαναμείνεις άμεσα έγκυος, καλό θα είναι να χρησιμοποιείς προφυλακτικό από την αρχή της πράξης.

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από womenhshealthmag.com

Σχετικά άρθρα