Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πρόεδρος ΕΚΤ: Στο χέρι της Ελλάδας εάν θα χρειαστεί 4ο Μνημόνιο
Πρόεδρος ΕΚΤ: Στο χέρι της Ελλάδας εάν θα χρειαστεί 4ο Μνημόνιο thumbnail

Πρόεδρος ΕΚΤ: Στο χέρι της Ελλάδας εάν θα χρειαστεί 4ο Μνημόνιο

Εντελώς στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποφασίσει εάν θα χρειαστεί και τέταρτο πρόγραμμα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της Deutsche Welle.


«Αν η ελληνική οικονομία έχει αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν με νέο πρόγραμμα αυτό είναι στο δικό τους χέρι (της κυβέρνησης) να το αποφασίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Στο σκέλος της ερώτησης που αφορούσε τη ρευστότητα των τραπεζών και της οικονομίας εάν δεν υπάρξει νέο πρόγραμμα, ο Ντράγκι σημείωσε ότι η ρευστότητα μιας οικονομίας εξαρτάται από τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και από το πώς αξιολογούν και ανταποκρίνονται οι αγορές στις πολιτικές αυτές.
Για Γεωργίου και στελέχη ΤΑΙΠΕΔ


Η δεύτερη ερώτηση αφορούσε τις δικαστικές εμπλοκές του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, και των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, -για τους οποίους σημειώνεται υπήρξε μόλις χθες νέα πρόταση του εισαγγελέα να οδηγηθούν εκ νέου στο εδώλιο.


Αυστηρή και σαφής η απάντηση Ντράγκι: «Επανειλημμένως έχουμε επισημάνει (και στο Eurogroup και σε άλλους θεσμούς) πως η ανεξαρτησία της στατιστικής υπηρεσίας και των επικεφαλής τους είναι κρίσιμης σημασίας για την αξιοπιστία των δημόσιων οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζει».


«Ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές υπάρχουν δράσεις που υπονομεύουν αυτή την ανεξαρτησία», τόνισε, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι το ζήτημα εξακολουθεί να παρακολουθείται εκ του σύνεγγυς από τους θεσμούς.


Πηγή: in.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X