Αρχική / Σχέσεις / Έκανα σεξ με κάποιον δεσμευμένο και τον θέλω πολύ. Είναι σωστό ή πρέπει να τον ξεχάσω;
Έκανα σεξ με κάποιον δεσμευμένο και τον θέλω πολύ. Είναι σωστό ή πρέπει να τον ξεχάσω; thumbnail

Η 23χρονη Μαρία, αναγνώστρια του boro.gr,

Έκανα σεξ με κάποιον δεσμευμένο και τον θέλω πολύ. Είναι σωστό ή πρέπει να τον ξεχάσω;

Πρόσφατα γνώρισα έναν άντρα με τον οποίο βρεθήκαμε μόνο μια φορά, αλλά από τότε δεν μπορώ να τον βγάλω απ' το μυαλό μου. Κάναμε έρωτα, αλλά από τότε δεν ξαναμιλήσαμε. Αν και ήθελα πολύ να του στείλω, δεν το έκανα, διότι εκείνος έχει μια σχέση. Όταν τον ρώτησα για τη σχέση του, αν το πάνε σοβαρά, μου είπε ότι απλώς περνάνε καλά. Όμως έχουν φωτογραφίες και φαίνονται κανονικό ζευγάρι, ακόμα κι αν εκείνος λέει ότι δεν κάνει σχέσεις. Νιώθω ότι είναι το άλλο μου μισό, αλλά είναι σωστό να ασχοληθώ μαζί του ή πρέπει να τον ξεχάσω;


Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Αγαπητή αναγνώστρια, η ιστορία σας αφήνει μια αίσθηση γλυκιάς ατμόσφαιρας, προσμονής, αλλά και πικρίας. Αυτή η γνωριμία φαίνεται να σας άφησε μια όμορφή ανάμνηση και πολύ έντονα συναισθήματα που φαίνεται όμως να σας δυσκολεύουν τώρα.


Είπατε πως έχει μια σχέση ο ίδιος, φυσικά και δεν μπορείτε να γνωρίζετε περισσότερα πράγματα για τη σχέση του και ίσως αυτό έχει τη σημασία του. Θέλω να πω, ότι ασχέτως με το τι μπορεί να συμβαίνει στη δική του ζωή, η δική σας είναι που χρειάζεται να φροντίσετε. Το ζήτημα εδώ δεν είναι να κρίνουμε τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, ούτε ηθικό και ανήθικο, αλλά να αναρωτηθείτε πώς και κάνατε μια επιλογή που ίσως να μην μπορεί να σας φροντίσει ή να σας παρέχει αυτά που θέλετε, εφόσον έχει κάποια άλλη σχέση;


Έστω όμως ότι θέλατε να εκφράστε τα συναισθήματα σας στον ίδιο, καλό θα ήταν να σκεφτείτε τι περιμένετε από τον ίδιο, τι θα θέλατε; Το να εκφραστείτε δεν σημαίνει κάποια καταστροφή αντιθέτως η έκφραση συναισθημάτων είναι μια ευχάριστη και ανακουφιστική διαδικασία, χρειάζεται όμως να αναρωτηθείτε πόσο σημαντικός είναι για εσάς ένας άντρας που δεν γνωρίζετε καλά, τι σημαίνει κάποιος να είναι το «άλλο μου μισό», πώς και νιώσατε τόσο έντονα συναισθήματα για ένα άντρα μη διαθέσιμο. Πόσο είστε εσείς διαθέσιμη ώστε να προχωρήσετε μια ενδεχόμενη σχέση; Είναι μερικές σκέψεις που χρειάζεται να τις επεξεργαστείτε πριν προβείτε σε κάποια ενέργεια.


Σίγουρα, αγαπητή αναγνώστρια, εσείς γνωρίζετε πόσο θα θέλατε να προχωρήσετε σε αυτήν τη σχέση, φαίνεται μέσα σας υπάρχουν διάφορα συναισθήματα και αυτό χρειάζεται να διερευνήσετε κυρίως.
Ελπίζω να σας βοήθησα.


Με εκτίμηση,


Ανδριανάκη Γωγώ
Κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια της Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας ΙΣΟΨ
MSc clinical & community psychology: university of East London
Τηλ: 6943072669
Mail: gogo-andrianaki@yahoo.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X