Αρχική / Συνταγές / Light & Υγιεινά / Ψητά λαβράκια με ελιές και ντομάτα
Ψητά λαβράκια με ελιές και ντομάτα thumbnail

Ψητά λαβράκια με ελιές και ντομάτα


Υλικά


3 ολόκληρα λαβράκια, καθαρισμένα (500 γρ./ λαβράκι)
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
1 λεμόνι, σε φέτες
2 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες
7-8 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κάπαρη
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2-3 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 ml. λευκό κρασί


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.


Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.


Πλένουμε τα ψάρια κάτω από τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.


Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό μέρος του κάθε ψαριού και τοποθετούμε μία φέτα λεμόνι.


Τοποθετούμε τα ψάρια στο ταψί.


Σκορπίζουμε τις ελιές, την ντομάτα, την κάπαρη και τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού ανάμεσα στα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.


Ραντίζουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο τα ψάρια και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.


Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.


Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά.


Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X