Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Γιατί η φίλη μου με αποφεύγει και αδιαφορεί για μένα;
Γιατί η φίλη μου με αποφεύγει και αδιαφορεί για μένα; thumbnail

Η 35χρονη Ιωάννα, αναγνώστρια του boro.gr,

Γιατί η φίλη μου με αποφεύγει και αδιαφορεί για μένα;

Είμαι πολύ στενοχωρημένη διότι η καλύτερη φίλη μου δεν απαντά στα μηνύματα που της στέλνω τις τελευταίες μέρες. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε πριν δύο μήνες περίπου ήταν όλα μια χαρά. Δεν μαλώσαμε, ούτε της είπα κάτι κακό. Με αποφεύγει συστηματικά και ενώ εγώ της δείχνω το ενδιαφέρον μου και την αγάπη μου, εκείνη μου δείχνει αδιαφορία και απαξίωση. Ειλικρινά δεν ξέρω σε τι έχω φταίξει και δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ αυτή τη συμπεριφορά.


Στο ερώτημά σας απαντά ο Ιωάννης Νίκου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Είναι σίγουρα δυσάρεστο να μην γνωρίζεις εάν έχει συμβεί κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή της συμπεριφοράς της καλύτερης σου φίλης. Αν τώρα προσθέσουμε και τις δικές σου προσπάθειες, είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι στενάχωρα.


Από την άλλη μεριά, αν εκείνη δεν θέλει να σου μιλήσει και να σου εξηγήσει τι συμβαίνει ή τι της συμβαίνει, εσύ δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό. Με άλλα λόγια, θέλω να σου πω πως όσες προσπάθειες και να κάνεις, αν εκείνη δεν επιθυμεί να σου γνωρίσει τι έχει συντελέσει στη δημιουργία της συγκεκριμένης συμπεριφοράς της, εσύ είτε θα πρέπει να περιμένεις είτε να αποδεχθείς πως έτσι έχουν τα πράγματα και να συνεχίσεις τη ζωή σου.


Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να μην γνωρίζεις, όμως αν αισθάνεσαι ότι έχεις κάνει το καλύτερο από τη δική σου μεριά, ίσως είναι ωφελιμότερο να αποδεχθείς και να δώσεις χώρο και χρόνο σε εκείνη και στη σχέση σας, συνεχίζοντας παράλληλα την καθημερινή σου ζωή με τις υπόλοιπες σχέσεις σου.


Καλώς ή κακώς, κανένας άνθρωπος που έρχεται στη ζωή μας δεν είναι δεδομένο ότι θα μείνει για πάντα όπως άλλωστε δεν είμαστε και εμείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στη ζωή του καθενός μας θα περάσουν αρκετοί άνθρωποι που θα αλληλεπιδράσουμε μαζί τους με τελικό σκοπό να βιώσουμε εμπειρίες και συναισθήματα για όσο διάστημα επιλέξει ο καθένας από εμάς.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X