Πιέζει το Μαυροβούνιο

Στηρίζει την προοπτική να λάβει η Σερβία ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς. Ο ίδιος δήλωσε ότι σημειώνοντας ότι το κοινό μέλλον των χωρών της περιοχής βρίσκεται σε μια ενωμένη Ευρώπη.

Μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον αρμόδιο για τη Διεύρυνση επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέφαν Φούλε, στις Βρυξέλλες, ο κ. Τζουκάνοβιτς δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση είναι η μόνη επιλογή για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Τζουκάνοβιτς αναφέρθηκε και στη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, χαρακτηρίζοντάς την “ζωτικής σημασίας”.

“Πιστεύουμε ότι η Σερβία, λόγω του μεγέθους, της ισχύος και της ενέργειας που διαθέτει είναι η μεγαλύτερη χώρα στην περιοχή και μπορεί να δώσει επιπρόσθετο παλμό στον καλό ρυθμό που πρέπει να ακολουθήσει η περιοχή την προσεχή περίοδο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου.

Σημείωσε δε, ότι θα επισκεφθεί τη Σερβία στο επόμενο διάστημα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Ποντγκόριτσας μπορούν να αποτελέσουν καλό παράδειγμα διακρατικών σχέσεων για όλη την περιοχή.

Σχετικά άρθρα