Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Σε κανονικούς ρυθμούς και πάλι η Πλατεία Ταξίμ
Η πλατεία Ταξίμ ξαναβρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς λίγες ημέρες μετά την βίαιη εκκένωσή της από τις δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, έπειτα από δύο εβδομάδες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν τη νύκτα στην Άγκυρα και το Εσκισεχίρ.Τουρίστες και κάτοικοι κυκλοφορούν και πάλι στην πλατεία, επίκεντρο των μαζικών εκδηλώσεων του κύματος διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπό την εποπτεία των δυνάμεων της αστυνομίας που την ανακατέλαβαν πριν από μία εβδομάδα.Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα από την πλατεία Ταξίμ, η μόδα των "ακίνητων" ανθρώπων έχει βρει μιμητές σε ολόκληρη τη χώρα. Δεκάδες άνθρωποι έχουν υιοθετήσει αυτήν την νέα μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα, τα Αδανα και τη Σμύρνη.Τα μοναδικά επεισόδια της νύκτας σημειώθηκαν στην Άγκυρα και το Εσκισεχίρ, όπου η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του , ο ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και πρωθυπουργός Ερντογάν, εξέφρασε την ικανοποίησή του που έθεσε τέρμα στο κύμα διαμαρτυρίας. "Η δημοκρατία μας πέρασε και πάλι μία δοκιμασία και βγήκε νικήτρια", είπε.Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε εκατοντάδες συλλήψεις κατά τη διάρκεια και μετά την εκκένωση του πάρκου του Γκεζί το Σάββατο, η καταστροφή του οποίου αποτέλεσε το έναυσμα για τις μαζικές διαδηλώσεις.Περί τους 600 ανθρώπους συνελήφθησαν μόνο την Κυριακή, ενώ πολλές δεκάδες συλλήψεις έγιναν και χθες.Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του συνδικάτου των Τούρκων γιατρών, 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 7.800 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε κανονικούς ρυθμούς και πάλι η Πλατεία Ταξίμ

Η πλατεία Ταξίμ ξαναβρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς λίγες ημέρες μετά την βίαιη εκκένωσή της από τις δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, έπειτα από δύο εβδομάδες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν τη νύκτα στην Άγκυρα και το Εσκισεχίρ.

Τουρίστες και κάτοικοι κυκλοφορούν και πάλι στην πλατεία, επίκεντρο των μαζικών εκδηλώσεων του κύματος διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπό την εποπτεία των δυνάμεων της αστυνομίας που την ανακατέλαβαν πριν από μία εβδομάδα.

Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα από την πλατεία Ταξίμ, η μόδα των "ακίνητων" ανθρώπων έχει βρει μιμητές σε ολόκληρη τη χώρα. Δεκάδες άνθρωποι έχουν υιοθετήσει αυτήν την νέα μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα, τα Αδανα και τη Σμύρνη.

Τα μοναδικά επεισόδια της νύκτας σημειώθηκαν στην Άγκυρα και το Εσκισεχίρ, όπου η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του , ο ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και πρωθυπουργός Ερντογάν, εξέφρασε την ικανοποίησή του που έθεσε τέρμα στο κύμα διαμαρτυρίας. "Η δημοκρατία μας πέρασε και πάλι μία δοκιμασία και βγήκε νικήτρια", είπε.

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε εκατοντάδες συλλήψεις κατά τη διάρκεια και μετά την εκκένωση του πάρκου του Γκεζί το Σάββατο, η καταστροφή του οποίου αποτέλεσε το έναυσμα για τις μαζικές διαδηλώσεις.

Περί τους 600 ανθρώπους συνελήφθησαν μόνο την Κυριακή, ενώ πολλές δεκάδες συλλήψεις έγιναν και χθες.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του συνδικάτου των Τούρκων γιατρών, 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 7.800 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X