Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Σόιμπλε: Όχι στην αγορά ομολόγων
Η ενεργοποίηση τώρα των μέχρι στιγμής αχρησιμοποίητων σχεδίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την αγορά ομολόγων κρατών της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση θα πυροδοτούσε μια συζήτηση για την ανεξαρτησία της νομισματικής της πολιτικής, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι η Γερμανία υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της νομισματικής πολιτικής της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας όσο κανένας άλλος.Η νομιμότητα των σχεδίων αυτών της ΕΚΤ, το πρόγραμμα με την ονομασία Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές (ΟΜΤ), αποτέλεσε αντικείμενο την περασμένη εβδομάδα ακροαματικής διαδικασίας του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας.

Σόιμπλε: Όχι στην αγορά ομολόγων

Η ενεργοποίηση τώρα των μέχρι στιγμής αχρησιμοποίητων σχεδίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την αγορά ομολόγων κρατών της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση θα πυροδοτούσε μια συζήτηση για την ανεξαρτησία της νομισματικής της πολιτικής, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι η Γερμανία υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της νομισματικής πολιτικής της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας όσο κανένας άλλος.

Η νομιμότητα των σχεδίων αυτών της ΕΚΤ, το πρόγραμμα με την ονομασία Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές (ΟΜΤ), αποτέλεσε αντικείμενο την περασμένη εβδομάδα ακροαματικής διαδικασίας του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X