3 τρόφιμα που δεν πρέπει πότε να τρως με τη φλούδα τους!

<p style="text-align: justify;">Υπάρχουν πολλά φρούτα και λαχανικά που έχουν φλούδα την οποία συνήθως ξεφλουδίζουμε αλλά ενίοτε καταναλώνουμε και για λόγους γεύσης και επειδή έχουμε ακούσει ότι περιέχουν βιταμίνες. Ωστόσο, μπορεί να κάνουμε λάθος και να καταναλώνουμε τρόφιμα που μας βλάπτουν τελικά. </p>
<p>Υπάρχουν τροφέε που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνετε με τη φλούδα.</p>
<p><br /><strong>Ποιες είναι αυτές;</strong></p>
<p><strong>- Η ντομάτα</strong></p>
<p>Η ντομάτα είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες αλλά η φλούδα της είναι βλαβερή για το έντερο.</p>
<p><strong>- Το καρότο</strong></p>
<p>Το καρότο είναι πλούσιο σε βιταμίνες αλλά η φλούδα του περιέχει νιτρικά άλατα και γι΄αυτό δεν πρέπει να την καταναλώνουμε.</p>
<p>- <strong>Οι Πατάτες</strong></p>
<p>Σας αρέσει να μαγειρεύετε πατάτες με τη φλούδα και στη συνέχεια να τις καταναλώνετε έτσι; Πολλές συνταγές το προτείνουν. Ωστόσο, η φλούδα της πατάτες μπορεί να περιέχει θανατηφόρα παρασιτοκτόνα, επικίνδυνα για όποιον τα καταναλώσει.</p>
<p>Άλλα τρόφιμα που πρέπει να καθαρίζετε, παρόλο που μπορεί να είχατε αντίθετη άποψη μέχρι τώρα ή τα έχετε ήδη καταναλώσει άπειρες φορές με φλούδα: <strong>μήλα</strong> και <strong>ροδάκινα</strong>.</p>
<p>N.K.</p>
<p>Πηγή: e-sante.fr</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα