Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Επιστήμονας ήπιε το αρχαιότερο νερό στον κόσμο
Αρχαίο νερό, ηλικίας 1,5 ως 2,6 δις. ετών, ανακάλυψαν Καναδοί επιστήμονες σε υπόγεια λίμνη στο Οντάριο. Το αρχαίο νερό, που ενδεχομένως διατηρεί συγκεκριμένους τύπους μικροοργανισμών, αντλήθηκε από ερευνητικά πηγάδια γεώτρησης σε θειούχα μεταλλεύματα που περιέχουν ψευδάργυρο και χαλκό. Η θερμοκρασία του αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου. Η Δρ. Barbara Sherwood Lollar, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, δημοσίευσε τη μελέτη της για το νερό τον περασμένο μήνα στο επιστημονικό περιοδικό Nature. Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγες ημέρες στους Los Angeles Times αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της έρευνας δοκίμασε το αρχαίο νερό αρκετές φορές. Όπως δήλωσε, το νερό βρίσκεται μέσα σε ένα λεπτό δίκτυο αρτηριών, ανάμεσα σε πετρώματα στερεού γρανίτη. Η ερευνήτρια τόνισε ότι λόγω των αντιδράσεων μεταξύ του νερού και των πετρωμάτων, το νερό είναι εξαιρετικά αλμυρό, ακόμα πιο αλμυρό και από τι θαλασσινό νερό. Επιπλέον, υποστήριξε ότι είναι πιο "κολλώδες

Επιστήμονας ήπιε το αρχαιότερο νερό στον κόσμο

Αρχαίο νερό, ηλικίας 1,5 ως 2,6 δις. ετών, ανακάλυψαν Καναδοί επιστήμονες σε υπόγεια λίμνη στο Οντάριο.

Το αρχαίο νερό, που ενδεχομένως διατηρεί συγκεκριμένους τύπους μικροοργανισμών, αντλήθηκε από ερευνητικά πηγάδια γεώτρησης σε θειούχα μεταλλεύματα που περιέχουν ψευδάργυρο και χαλκό. Η θερμοκρασία του αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Η Δρ. Barbara Sherwood Lollar, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, δημοσίευσε τη μελέτη της για το νερό τον περασμένο μήνα στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγες ημέρες στους Los Angeles Times αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της έρευνας δοκίμασε το αρχαίο νερό αρκετές φορές.

Όπως δήλωσε, το νερό βρίσκεται μέσα σε ένα λεπτό δίκτυο αρτηριών, ανάμεσα σε πετρώματα στερεού γρανίτη.

Η ερευνήτρια τόνισε ότι λόγω των αντιδράσεων μεταξύ του νερού και των πετρωμάτων, το νερό είναι εξαιρετικά αλμυρό, ακόμα πιο αλμυρό και από τι θαλασσινό νερό.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι είναι πιο «κολλώδες

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X