Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Προτάσεις για κατάργηση υπηρεσιών του δημοσίου
Υπό την πίεση της τρόικας για να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις που αποβλέπουν στη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι παρουσίασε χθες ένα πρόγραμμα άνω των 200 προτάσεων, που μεταξύ άλλων προβλέπει το κλείσιμο πλεοναζόντων οργανισμών, χωρίς να δίνει πλήρη στοιχεία για το πόσες οικονομίες θα γίνουν, ή πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν. Ο Ραχόι ανακοίνωσε πως το κεντρικό κράτος θα κλείσει τους περισσότερους από τους 4.800 χωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς του, ενώ σε επίπεδο κυβέρνησης θα ενοποιήσει τη σύναψη συμβολαίων για παροχή ηλεκτροδότησης, υπηρεσιών καθαριότητας και τηλεφωνίας, ενώ θα κλείσει τις αλληλοεπικαλυπτόμενες ρυθμιστικές αρχές ενέργειας και ανταγωνισμού. Επίσης το σχέδιό του προτείνει την υπαγωγή του ελέγχου του εξωτερικού εμπορίου σε μία ενιαία αρχή, καθιστώντας επίσης δύσκολη τη σύσταση νέων δημοσίων οργανισμών. "Λιγότερα χαρτιά, λιγότερη γραφειοκρατία

Προτάσεις για κατάργηση υπηρεσιών του δημοσίου

Υπό την πίεση της τρόικας για να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις που αποβλέπουν στη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι παρουσίασε χθες ένα πρόγραμμα άνω των 200 προτάσεων, που μεταξύ άλλων προβλέπει το κλείσιμο πλεοναζόντων οργανισμών, χωρίς να δίνει πλήρη στοιχεία για το πόσες οικονομίες θα γίνουν, ή πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν.

Ο Ραχόι ανακοίνωσε πως το κεντρικό κράτος θα κλείσει τους περισσότερους από τους 4.800 χωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς του, ενώ σε επίπεδο κυβέρνησης θα ενοποιήσει τη σύναψη συμβολαίων για παροχή ηλεκτροδότησης, υπηρεσιών καθαριότητας και τηλεφωνίας, ενώ θα κλείσει τις αλληλοεπικαλυπτόμενες ρυθμιστικές αρχές ενέργειας και ανταγωνισμού.

Επίσης το σχέδιό του προτείνει την υπαγωγή του ελέγχου του εξωτερικού εμπορίου σε μία ενιαία αρχή, καθιστώντας επίσης δύσκολη τη σύσταση νέων δημοσίων οργανισμών. «Λιγότερα χαρτιά, λιγότερη γραφειοκρατία

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X