Αρχική / Ψυχολογία / Διατροφικές διαταραχές / Λόγω άγχους και ψυχολογικών προβλημάτων, έχουν αυξηθεί πολύ τα κιλά μου. Τι μπορώ να κάνω;
Λόγω άγχους και ψυχολογικών προβλημάτων, έχουν αυξηθεί πολύ τα κιλά μου. Τι μπορώ να κάνω; thumbnail

Η 18χρονη Βούλα, αναγνώστρια του boro.gr,

Λόγω άγχους και ψυχολογικών προβλημάτων, έχουν αυξηθεί πολύ τα κιλά μου. Τι μπορώ να κάνω;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος-ΔιατροφολόγοςΕΡΩΤΗΣΗ: Πάσχω από διαταραχή άγχους και ιδεοληψίες. Έκανα ψυχοθεραπεία από μικρή, αλλά όταν πήγα 12 χρονών σταμάτησσα τις συνεδρίες. Έμαθα να διοχετεύω το άγχος μου στο φαγητό και έφτασα τα 120 κιλά. Στα 16 αποφάσισα να χάσω βάρος και όντως πλέον είμαι στα76 κιλά. Τον τελευταίο μήνα, λόγω οικογενειακών προβλημάτων, το άγχος και η όρεξή μου έχουν αυξηθεί επικίνδυνα και πεινάω συνεχώς, καθώς έχω στερήσει το φαγητό από τον εαυτό μου. Δεν ξέρω τι να κάνω για να βοηθηθώ, γιατί πραγματικά είχα δημιουργήσει μια πολύ καλή σχέση με το φαγητό.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που μας έχετε αποστείλει (Έμαθα να διοχετεύω το άγχος μου στο φαγητό, διαταραχή άγχους ) είναι κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια Διατροφική Διαταραχή. Για να γίνει όμως διάγνωση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο πιστοποιημένο επαγγελματία Διατροφικών Διαταραχών, είτε ψυχολόγο είτε διατροφολόγο ώστε να μπορέσει να σας εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η βέλτιστη διαχείριση της περίπτωσης που μας αναφέρετε.


Ευάγγελος Ζουμπανέας,
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,
Master Practitioner on Eating Disorders
Διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών www.keadd.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X