Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Αναδιάρθρωσης της δημόσιας τηλεόρασης του Καναδά
Το θέμα της αναδιάρθρωσης της δημόσιας τηλεόρασης CBC του Καναδά φαίνεται ότι θα απασχολήσει το συνέδριο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, που θα εξελιχθεί εντός του μήνα στην πόλη Κάλγκαρι. Άρθρο του Ουέιντ Ρόουλαντ, καθηγητή στο Τμήμα Επικοινωνίας στο York University του Τορόντο, που δημοσιεύει με τίτλο "A better model for the CBC" η εφημερίδα National Post αναφέρει ότι στο συνέδριο, που θα εξετάσει θέματα δημόσιας πολιτικής, θα γίνουν αναφορές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση του CBC και το ρόλο της. Το Συντηρητικό κόμμα, το οποίο πάντοτε υποστηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, ενδέχεται να επιδιώξει την μεταρρύθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του CBC με την υιοθέτηση ενός συστήματος ανάλογου με αυτό του PBS στις ΗΠΑ το οποίο θα υποστηρίζεται από τους χρήστες του (ή εράνους και ιδιώτες), όχι από κρατική χρηματοδότηση. Μία τέτοια πολιτική απόφαση του Συντηρητικού κόμματος αφενός θα έθετε σε κίνδυνο τη λειτουργία του CBC ως πολιτιστικού θεσμού και αφετέρου θα αποξένωνε το κόμμα από την βάση του. Δημοσκόπηση που είχε γίνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα από το Canadian Media Research είχε δείξει ότι το 80% των ερωτηθέντων από όλα τα κόμματα είχε εκφέρει την άποψη ότι το CBC είναι "σημαντικό

Αναδιάρθρωσης της δημόσιας τηλεόρασης του Καναδά

Το θέμα της αναδιάρθρωσης της δημόσιας τηλεόρασης CBC του Καναδά φαίνεται ότι θα απασχολήσει το συνέδριο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, που θα εξελιχθεί εντός του μήνα στην πόλη Κάλγκαρι.

Άρθρο του Ουέιντ Ρόουλαντ, καθηγητή στο Τμήμα Επικοινωνίας στο York University του Τορόντο, που δημοσιεύει με τίτλο «A better model for the CBC» η εφημερίδα National Post αναφέρει ότι στο συνέδριο, που θα εξετάσει θέματα δημόσιας πολιτικής, θα γίνουν αναφορές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση του CBC και το ρόλο της.

Το Συντηρητικό κόμμα, το οποίο πάντοτε υποστηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, ενδέχεται να επιδιώξει την μεταρρύθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του CBC με την υιοθέτηση ενός συστήματος ανάλογου με αυτό του PBS στις ΗΠΑ το οποίο θα υποστηρίζεται από τους χρήστες του (ή εράνους και ιδιώτες), όχι από κρατική χρηματοδότηση.

Μία τέτοια πολιτική απόφαση του Συντηρητικού κόμματος αφενός θα έθετε σε κίνδυνο τη λειτουργία του CBC ως πολιτιστικού θεσμού και αφετέρου θα αποξένωνε το κόμμα από την βάση του. Δημοσκόπηση που είχε γίνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα από το Canadian Media Research είχε δείξει ότι το 80% των ερωτηθέντων από όλα τα κόμματα είχε εκφέρει την άποψη ότι το CBC είναι «σημαντικό

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X