Kατασβέστηκε η μεγάλη πυρκαγιά σε χωριά στη Λάρνακα

Κατασβέστηκε το πρωί η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά, που μαινόταν από χθες εκτός ελέγχου μεταξύ των χωριών Χοιροκοιτία, Τόχνη, Σκαρίνο, Αγιος Θεόδωρος και Πεντάσχοινος, στην επαρχία Λάρνακας. Ο αναπληρωτής διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας δήλωσε ότι στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για αντιμετώπιση του ενδεχομένου αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς, διότι αναμένονται και σήμερα ισχυροί άνεμοι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Είπε, επίσης, ότι οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Με το πρώτο φως της ημέρας έγιναν και ρίψεις από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, σε ορισμένα σημεία της περιφέρειας. Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι η πυρκαγιά κατέκαψε έκταση εννέα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Για προληπτικούς λόγους είχαν εκκενωθεί χθες σπίτια στις κοινότητες Χοιροκοιτίας, Αγίου Θεοδώρου και Σκαρίνου. Η Αστυνομία εκτιμά ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα και για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνέλαβε δεκαεννιάχρονο εθνοφρουρό, που διεμένει στην περιοχή. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι ανακρινόμενος ο νεαρός έπεσε σε αντιφάσεις και δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις. Ο δεκαεννιάχρονος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησής του. Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι στην υπόθεση πιθανό να εμπλέκονται και άλλοι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ώστε ο ανθρώπινος παράγοντας να μην αποτελεί αιτία για πρόκληση πυρκαγιών.

Σχετικά άρθρα